in

Nieuw onderzoek toont aan: vaccinaties veroorzaken écht geen autisme

In een heel groot onderzoek hebben Deense wetenschappers aangetoond dat vaccinaties tegen bof, mazelen en rode hond (BMR-vaccinatie) bij kinderen geen autisme veroorzaken.

De laatste jaren wordt er veel gesproken over een potentiële link tussen vaccinaties en autisme. Hoewel er omvangrijk wetenschappelijke bewijs is dat het tegendeel bewijst, aldus de NOS, volharden sommige mensen nog steeds dat die link bestaat.

Die discussie is mogelijk veroorzaakt door de Britse arts Andrew Wakefield, die in 1998 een onderzoek publiceerde waarin werd beweerd dat vaccinaties autisme kunnen veroorzaken. Het onderzoek werd later teruggetrokken en het bleek dat Wakefield data had vervalst, waarna hij werd geroyeerd.

Lees ook  Ventje van 10 mishandeld om voetbalplaatjes, man (38) aangehouden

Ondanks dit alles zijn er steeds meer mensen die hun kinderen niet laten vaccineren. In Nederland ligt het aantal ingeënte kinderen inmiddels onder de kritische 95 procent, met 92 procent, wat een aantal risico’s met zich mee brengt en waar de Kamer zeer bezorgd over is, zoals we eerder berichtten.

Unicef waarschuwde ook aan het begin van deze maand dat er wereldwijd een alarmerende toename is van kinderen met mazelen.

Lees ook  Moeder riskeert 5 jaar celstraf voor ‘pantoffelworp’ naar 38-jarige zoon

Voor de nieuwe studie volgden wetenschappers 650.000 kinderen die tussen 1999 en 2010 in Denemarken geboren werden. Een vergelijking tussen kinderen die wel en niet gevaccineerd werden, toonde aan dat er geen hoger risico op autisme is bij kinderen die werden gevaccineerd.

Het onderzoek werd afgelopen maandag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Annals of Internal Medicine.

Zal dit onderzoek een verschil maken en ervoor zorgen dat het aantal vaccinaties weer gaat stijgen? Of denk je dat de trend van minder vaccineren zich gewoon door zal zetten?

Voormalig Olympisch kampioene Inge de Bruijn laat niets aan de verbeelding over

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Ouders met 4 kinderen zijn het meest gelukkig. En wel hierom!