in ,

Nico rijdt auto stationstrap af om trein te halen voor rechtszaak: ‘Maar wel de zaak gewonnen’

Dat zijn auto total loss is, neemt ie maar op de koop toe. Maar Nico Mulder heeft wel de trein gehaald en was daarmee ook op tijd voor een rechtbankzaak waar hij als juridisch adviseur de zaak met succes wist te verdagen: “Het was de moeite waard, jazeker.”

Hij moest om 07.15 uur de trein naar Groningen hebben, om daar om 10.00 uur te zijn. Maar de dinsdagochtend begon donker en mistig.

Dat maakte het er voor Nico lastig om te herkennen waar de ingang van de parkeergarage was toen hij bij station Deventer kwam aanrijden. Voor hij het wist denderde hij met zijn Alfa Romeo Spider de treden naar de fietsenstalling af.

“Ik kom hier aanrijden en zie een bord met ‘Stationsplein’. Ik reed, volgens het bord, naar rechts, maar dat was de trap. De eerste meters merk je niet zo.

Lees ook  Moeder vraagt gebeden voor dochter nadat haar vriend haar in coma slaat

Maar na de eerste trede voelde ik ‘boem-boem-boem’, daar kun je niet op rijden. Toen ik beneden stond kwam de meneer van de fietsenstalling eraan. Die zei: wat doet u nou?”

Al eerder gebeurd
Nico is niet de eerste bestuurder die de vergissing maakte en de weg naar de fietsenstalling nam in plaats van de parkeergarage.

“Het gebeurt zo eens in de twee jaar,” laat Maarten Jan Stuurman van de gemeente Deventer weten. De afgelopen jaren in totaal al drie keer.

Toch vindt Stuurman niet dat het Stationsplein moet worden aangepast. “We hebben de situatie gisteren bekeken, maar wij vinden de situatie duidelijk genoeg.

Lees ook  Tony (61) heeft een relatie met haar vroegere-oppaskind:

Wij gaan niet het hele plein volhangen met borden, en ook als je er bijvoorbeeld paaltjes neerzet maak je het juist gevaarlijker voor fietsers.”

Total loss
Toen Nico dinsdagmiddag terugkwam in Deventer nam hij de taxi naar huis. Zijn garage in Lettele had zijn auto inmiddels opgehaald. “De auto zal wel total loss zijn,” vermoedt Nico.

“Hij is aan de onderkant beschadigd omdat ik van de trap ben afgereden.” Rouwig is ie er niet meteen om. “Met een druk op de knop heb ik een nieuwe auto.”

En voor hem had dinsdag juist een positief slot: de faillissementszaak in Groningen waar hij zijn cliënt kon bijstaan is met drie weken verdaagd. “Dan hebben we al een andere oplossing voor het faillissement, dus we hebben wel gewonnen.”

Twee doden bij zware crash in Schijndel, hondje overleeft

Patiënten mogelijk besmet met hepatitis tijdens ziekenhuisonderzoek