in

Neusspray lijkt ideaal, maar zo onschuldig is het niet! Zo kom je van een neusspray verslaving af!

Snif, snotter, snotter.. Voor je het weet heb je een verkoudheid te pakken. Vaak ben je van dit onschuldige virus na een paar dagen weer genezen.

Maar in de tussentijd heb je flink last van een verstopte neus. Veel mensen gebruiken een neusspray om weer even vrij te kunnen ademen.

Een paar keer sprayen en je voelt je weer als vanouds. Eenmaal van de verkoudheid af, belandt het flesje meestal weer in de kast tot de volgende verkoudheid zich voordoet.

Hier is op zich niks mis mee. Maar toch blijkt dat veel mensen verslaafd raken aan deze ‘onschuldige neusspray’.

Lees ook  Peter laat ontzettend harde scheten na een darmonderzoek

Xylometazoline
In de meeste neusspray’s bevatten de verslavende stof Xylometazoline, Door nasaal gebruik zorgt deze stof ervoor dat slijmvlies binnen in je neus steeds kleiner wordt en de bloedvaatjes vernauwt.

Door deze vernauwing kan je even vrijer ademen, Maar wanneer je stopt met sprayen worden de bloedvaatjes weer wijder.

Wanneer je na 7 dagen nog neusspray aan het gebruiken bent merk je dat je steeds meer nodig hebt.

Dit komt omdat je slijmvlies opzwelt en je neus daardoor steeds sneller en vaker verstopt raakt. Dit is dan ook gelijk het moment dat je verlaaft raakt…

Lees ook  Vrouw overrijdt 6-jarige zoon en dumpt lichaam in rivier

Trilhaartjes
Daarnaast zort neuspray er ook voor dat de trilhaartjes in je neus beschadigen. Het gevolg hiervan is dat je vatbaarder bent voor verschillende bacteriën en infecties.

Wanneer je stopt met neusspray herstellen deze haartjes gelukkig wel. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om van de verslaving af te komen.

Minder vaak gebruiken gaat je in ieder geval niet helpen. Wanneer je hiermee moeite hebt, kan je het beste in één neusgat sprayen. Hierdoor is het makkelijker om te stoppen en kan je alsnog door je neus ademen.

Wanneer dochter sterft, doneren ouders haar organen – maar weten niet dat het hun leven 16 jaar later zal veranderen

De wereld is kapot: IKEA hernoemt “Kerstmis” naar “Winterfeest”