in

NET BINNEN: Middelbare scholen en kappers open, avondklok blijft nog 3 weken!

In het Catshuis hebben kabinetsleden en deskundigen vandaag gesproken over kleine versoepelingen in de lockdown na 2 maart. De avondklok zal wel blijven, zegt politiek verslaggever Frits Wester.

Kabinetsleden zijn al de hele dag bijeen in het Catshuis om te spreken over de coronamaatregelen. Volgens politiek verslaggever Frits Wester zal het kabinet komende dinsdag geen nieuwe maatregelen aankondigen. “Wel enkele versoepelingen. Maar de avondklok, die blijft nog.” De avondklok wordt ten minste met drie weken verlengd.

Lees ook  Getrouwde vrouw neemt break voor s*ks met vreemden

Het lijkt erop dat in elk geval de middelbare scholen vanaf maandag 1 maart weer deels opengaan. Het zou gaan om een aantal dagen per week. Ook MBO’ers zouden weer gedeeltelijk naar school kunnen en is vooral voor jongeren komen er ruimere mogelijkheden om te sporten.

Verder is besproken dat de kappers onder strikte voorwaarden weer opengaan. Of dat ook geldt voor andere contactberoepen is onduidelijk.

Lees ook  Moeder geeft meisje (16) klappen met wandelstok na getreiter van dochter bij skatebaan in Arnhem

De huidige maatregelen lopen tot en met 2 maart. Het kabinet heeft de afgelopen dagen steeds laten doorschemeren dat als er al versoepelingen mogelijk zijn in de periode daarna, dat die slechts beperkt zullen zijn.

Dinsdag is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarin de details van deze versoepelingen bekend worden gemaakt.

Vliegtuig verliest motoronderdelen in Maastricht – vrouw en kind gewond

Baby gedumpt in ondergrondse container Amsterdam