in

Veel vrouwen keren onderbroek binnenste buiten om langer te dragen

Nederlandse vrouwen zijn viezeriken als het op ondergoed verschonen aankomt.

Maar liefst 10 procent trekt niet elke dag een schone onderbroek aan, blijkt uit de poll op onze website. Eerder werd al bekend dat we bh’s ook vaak langer dragen dan één dag.

Verschonen
Volgens de levensmiddelenmicrobioloog Rijkelt Beumer van de Universiteit Wageningen is het helemaal niet zo erg om langer dan één dag een onderbroek te dragen. “Tot en met de jaren ’50 was het zo dat je je ondergoed maar één keer in de week verschoonde.”

Lees ook  “Alles werkt”: Vrouw krijgt kunstmatige “visvag*na.”

Volgens hem is het verschonen van ondergoed meer een “cosmetisch iets”. Alleen in het geval van ziekte (diarree) raadt hij aan om minstens één keer per dag schone onderkleren aan te doen. “En was alles dan op een hoge temperatuur zodat alle ziektekiemen worden gedood.”

Binnenste buiten
Nederlanders zijn trouwens niet de enigen die spaarzaam zijn met het aantrekken van schoon ondergoed. Uit een onderzoek van de universiteit van Manchester blijkt dat een op de 10 Britten 3 dagen dezelfde onderbroek draagt.

Lees ook  Amber (23) gaf meer dan 8.500 euro uit aan haar uiterlijk

Een op de twintig personen gaf zelfs toe de onderbroek binnenste buiten te keren. Velen blijken parfum te gebruiken om de lingerie beter te laten ruiken.

Er zijn weinig volwassenen die deze som kunnen oplossen – Lukt het jou zonder rekenmachine?

Kantinejuffrouw ontslagen na het geven van eten aan hongerig kind die niet kon betalen