in

Moslima plaatst briljante quote onder schoolfoto

Applaus voor Rafika Alami! De 17-jarige studeert binnenkort af aan de Summit High School in Californië en daar hoort uiteraard een foto met bijbehorende quote bij voor in het jaarboek.

De traditie is om in één zin weer te geven hoe mensen jou mogelijk moeten herinneren. In Rafika’s geval zal dat ongetwijfeld als gevatte grapjas zijn. Dat is te lezen in een bericht van The Huffington Post.

Bazin
Alami draagt namelijk een hoofddoek en plaatste onder haar foto een tekst meteen flinke knipoog: “De enige reden dat ik dit draag, is om de rest van de vrouwen een kans te geven”.

Met andere woorden: het zou niet eerlijk zijn als ik mijn hoofddoek af zou doen omdat mijn oogverblindende schoonheid iedereen het nakijken zou geven.

Rolmodel
Behalve een gevoel voor humor en zelfverzekerdheid laat Rafika ook zien dat ze trots is op haar hoofdbedekking en dat levert haar een stortvloed aan complimenten op.

“Veel meisjes hebben me laten weten dat ik ze heb geïnspireerd en dat raakt me enorm. Ik denk dat het van groot belang is om jonge meisjes een gevoel van zelfverzekerdheid te geven”.

De foto is inmiddels viral gegaan en Alami heeft inimddels ook via Twitter laten weten dat ze is toegelaten tot de universiteit van Californië.

Lees ook  Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts

Man die eigen hond op beestachtige wijze vermoordde mag van rechter weer hond als huisdier

Boze man gooit honderden videobanden met seks op straat