in

Moordenaar juf Mieke na meer dan een jaar opgepakt: ex-leerling bekent de feiten

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van de moord op juf Mieke Verlinden (59). Het gaat om een ex-leerling van de zorgjuf, een man van 37 uit Berchem. Hij heeft de feiten gisteravond bekend.

De politie hield er al sinds het begin rekening mee dat de moordenaar mogelijk gezocht moest worden op de school waar juf Mieke lesgaf.

Daarom vroegen ze al aan honderden oud-leerlingen en inwoners van Noorderwijk om vrijwillig DNA af te staan. Verschillende mannen gingen daar echter niet meteen op in. Eén van hen blijkt nu de moordenaar te zijn.

Lees ook  Alstu, een lijstje met kortingscodes voor de McDonalds selfservice touchscreens!

Het uitvoerig DNA-onderzoek werd opgestart door het forensisch DNA-labo van het UZA en het NICC. In dat kader heeft de 37-jarige verdachte uit Berchem onlangs een uitnodiging van de speurders gekregen voor een verhoor en de afname van een DNA-staal.

De man is een oud-leerling van juf Mieke. Nog voor het DNA-staal werd afgenomen, heeft de man bij de speurders een uitvoerige verklaring afgelegd over zijn betrokkenheid bij de feiten. De dertiger was niet gekend bij politie en gerecht. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Lees ook  Bruid vind geheime boodschap van overleden moeder op trouwschoenen

Juf Mieke Verlinden werd op 10 november 2020 gruwelijk vermoord in haar eigen huis in Noorderwijk, een deelgemeente van Herentals. Haar man Michel vond haar die middag in een grote plas bloed, ze was om het leven gebracht met maar liefst 101 messteken.

In het huis vond de politie ook bloed van de moordenaar. Uit DNA -onderzoek bleek al dat het om een man moest gaan. Dit DNA wordt nu vergeleken met het DNA van de verdachte.

Deze toerist geniet met volle teugen van ’Amsterdam’: ’Wie gaat hem vertellen dat hij eigenlijk in Groningen is?’

Vermiste Natacha (28) volgens nieuwe getuige mogelijk begraven onder aardverschuiving in Peru