in

Monique Westenberg heeft grote kans om zwanger te raken

Omdat de vriendin van André Hazes, Monique Westenberg (41), altijd erg openhartig is geweest over de problemen die ze heeft om in verwachting te raken, vervult ze daarmee een voortrekkersrol.

Na de liefdesvakantie van André Hazes (25) en zijn vriendin Monique Westenberg (41) in romantisch Venetië, wisten ze bij terugkomst in Nederland niet hoe snel ze zoontje André (2) weer in hun armen moesten sluiten.

En als het aan hen ligt, komt er snel een tweede kindje bij. Omdat het voor Monique als veertiger lang geen abc’tje is in verwachting te raken, liggen er in het ziekenhuis nog enkele ingevroren embryo’s op haar te wachten. In een interview in het Vlaamse magazine Dag Allemaal vertelde Monique onlangs dat zij en André over een tweede kindje praten, en alleen nog moeten bepalen wanneer de speciale behandeling daarvoor start. ‘Maar eerst gaan we nog even rust vinden in ons huis en bij elkaar.’

Lees ook  Achterwerk Fabiola Volkers staat flink in het zonnetje

Goede kans
Volgens zwangerschapsexpert en hoogleraar Voortplanting & Gynaecologie Bart Fauser (64), die zich sterk maakt voor politieke en maatschappelijke discussie over innovaties in de voorplantingsgeneeskunde, heeft Monique bij dezelfde behandeling als haar vorige zwangerschap een reële kans in verwachting te raken. De vorige keer raakte Monique in verwachting dankzij een ICSI-behandeling: een behandeling waarbij de bevruchting van de vrouwelijke eicel kunstmatig in het laboratorium plaatsvindt en de bevruchte eicel vervolgens in de baarmoeder van de vrouw wordt geplaatst.

Lees ook  Dode en twee gewonden bij steekincident zorginstelling Wageningen

‘Als er daadwerkelijk embryo’s zijn ingevroren van goede kwaliteit, heb je een grote kans in verwachting te raken,’ vertelt Bart aan Story. ‘Zeker als zij de eerste keer ook zwanger is geraakt van die behandeling. Dan maakt het niet uit dat ze 41 jaar oud is. Een ICSI-behandeling is geen race tegen de klok. De kans op een zwangerschap na terugplaatsing van een embryo wordt bepaald door de leeftijd van de eitjes. Dus als het embryo is ontstaan uit eitjes die op redelijk jonge leeftijd zijn ingevroren, is de kans op een zwangerschap reëel te noemen.’

Mama van vier verliest alles, terwijl 8 maanden oude baby op harttransplantatie wacht.

Oh my: deze Temptation Island deelneemster is óók vreemdgegaan