in

Mondwater doodt corona

Voor zover we nu weten beweegt het coronavirus zich via de slijmvliezen in je mond, keel en neus richting je longen alwaar het ernstige schade aan kan richten. Tandartsen slaan massaal waterstofperoxide in, want dat zou de virusdeeltjes in de mond vernietigen.

Eerst je mond spoelen met waterstofperoxide voor je in de stoel plaatsneemt, bij veel tandartsen en mondhygiënisten is het tegenwoordig een maatregel om het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook  Nikkie Plessen gaat voor compleet nieuwe look

Volgens tandartsen is deze stof niet schadelijk voor de tanden. Het smaakt niet heel prettig maar het is wel een effectieve manier volgens de tandartsen om de verspreiding tegen te gaan.

Ook in Amerika op de set gebruiken ze de waterstofperoxide. Dit doen ze om de verspreiding tijdens een zoenscene tegen te kunnen gaan.

Lees ook  Professor (37) vermoord die ‘op het punt van coronadoorbraak stond’

Een hogere percentage waterstofperoxide veroorzaakt een chemische reactie. De percentage die de tandartsen gebruiken zitten onder de 1%. En dat blijkt niet schadelijk te zijn omdat het menselijk lichaam deze stof al maakt. Schrik dus niet als u waterstofperoxide krijgt als u plaats neemt op de tandartsstoel. Het is een belangerijke maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Coronagolf door eigenwijze Nederlanders? ‘Eerder door onduidelijkheid’

Vrachtwagenchauffeur ziet hoe vrouw wordt geslagen – slaat dader neer en rijdt verder