in

MOEDER WAARSCHUWT ANDERE OUDERS NADAT DOCHTERTJE IN HAAR KINDERKAMER EEN HITTESLAG KRIJGT.

Toen de Canadese Jennifer Abma haar dochtertje Anastasia op een warme zomerdag even neerlegde voor een dutje, wist ze niet wat haar te wachten stond. Want dit dutje liep bijna dramatisch af, en dat zonder dat de moeder iets kon vermoeden.

Terwijl het meisje sliep, verhitte de kinderkamer door de zon die door het raam scheen. Het was zo warm dat Anastasia begon te zweten en uit te drogen. Toen Jennifer haar dochtertje even later ging controleren, merkte ze al van aan de deur dat er iets niet klopte. De kamer was zo heet dat het eerder deed denken aan een sauna. Wanneer ze Anastasia in bed zag liggen, was de moeder geschokt.

Anastasia baadde in het zweet en haar lichaam was erg heet. Het ergste was nog dat het meisje niet reageerde en zich in comateuze toestand bevond. In paniek belde de moeder een ambulance. De eerste hulpverleners slaagden er na een kwartier in om haar wakker te maken.

Lees ook  Zwangere vrouw (19) overlijdt na val

Anastasia werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. Daar hoorde dat Anastasia een zware hitteslag had opgelopen. Ze was tegelijk geschokt en verrast omdat ze dacht dat een zonnesteek en een hitteslag alleen door rechtstreekse blootstelling aan de zon veroorzaakt konden worden.

De dokters zorgden echter heel goed voor het meisje, zodat ze het ziekenhuis enkele dagen alweer kon verlaten. Gelukkig liep ze geen permanente schade op naar aanleiding van het gevaarlijke incident.

Jennifer, die zichzelf ontzettend schuldig voelt, maakte er haar missie van om andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van een hitteslag. Ze deelde de volgende emotionele post op Facebook:

Lees ook  Dit is de nieuwe vriendin van Henk uit Married at First Sight

“Ik weet dat het niet mijn schuld was, maar toch voel ik me verantwoordelijk. Maar na deze vreselijke dag leerde ik een belangrijke les die ik met jullie wil delen. Controleer je kinderen regelmatig, controleer de temperatuur in de kamer, want die kan even hoog oplopen als in een afgesloten auto. Ik ben nog steeds geschokt en zou niet willen dat andere kinderen moeten meemaken wat mijn dochter moest doorstaan.”

De kleine Anastasia had blijkbaar een kleine beschermengel waardoor ze op tijd gered kon worden. Jennifer en haar man zullen de volgende keer dat ze hun dochter te slapen leggen, zeker voorzichtiger zijn.

DEEL DEZE BELANGRIJKE WAARSCHUWING MET JE VRIENDEN!

GTST-STELLETJE WIL VOLGENDE STAP ZETTEN…

VISSERS VINDEN EEN BIZARRE VIS IN HUN NETTEN. DIT IS IETS UIT EEN NACHTMERRIE!