in

Moeder ‘sterft’ tijdens bevalling – dan fluistert vader 2 woorden in haar oor en wordt lijkbleek

Doug en Melanie Pritchard waren in blijde verwachting van hun tweede kind.

Melanie’s zwangerschap verliep zoals het hoorde, maar toen ze naar het ziekenhuis ging, veranderde alles plots.

Melanie vertelde aan een van de vroedvrouwen dat ze iets verkeerd voelde terwijl ze aan het wachten was op haar kleine meisje. Ze voelde zich duizelig en onwel. De dokters probeerden te zoeken naar wat er verkeerd was, maar ze konden niets verkeerd zien bij de baby.

Nadien gebeurde alles erg snel. Melanie’s gezondheid ging dramatisch achteruit en elke monitor in de kamer begon hectisch te reageren. Melanie’s hart was gestopt.

De moeder had een vruchtwaterembolie opgelopen, wat een zeldzame gebeurtenis is bij de geboorte. Het gebeurt slechts 1 keer in de 80.000 sterftegevallen. Het wordt aangenomen dat het veroorzaakt wordt doordat het vruchtwater in contact komt met de bloedcellen van de moeder.

Vruchtwater bevat veel eiwitten en deeltjes die, wanneer ze in de bloedstroom terechtkomen, een ongelofelijk snelle en plots reactie bezorgen die Melanie ook meemaakte.

Melanie ontving de beste hulp en haar baby werd succesvol geboren via keizersnede. Maar Melanie haalde het niet. Ze werd dood verklaard en familieleden kwamen afscheid nemen van hun geliefde moeder, vrouw en dochter. Maar 24 uur later, gebeurde iets wat iedereen choqueerde.

Lees ook  Jonge bruid sterft 3 dagen na droomhuwelijk met liefde van haar leven in hospitaal.

Doug en Melanie waren drie jaar gelukkig getrouwd toen ze te weten kwamen dat ze hun gezinnetje zouden uitbreiden.

Maar tijdens de geboorte liep alles verkeerd. Melanie kreeg een vruchtwaterembolie en stopte met ademen. Hoewel de dokters de moeder snel naar de spoedgevallen brachten, slaagden ze er niet in om Melanie terug tot leven te brengen.

Haar hart was gestopt met kloppen en ze werd uiteindelijk klinisch dood verklaard. De dokters zeiden dat Melanie een hart – of longtransplantatie zou moeten ondergaan en dat zelfs al zou ze het overleefd hebben, ze waarschijnlijk blijvende hersenschade hebben opgelopen. Ze konden Melanie uiteindelijk terug tot leven brengen, maar de situatie zag er niet goed uit.

“Mijn vrouw was klinisch dood verklaard toen mijn dochter werd geboren,” vertelt echtgenoot Doug. “Mijn eerste gedachte was dat ik nu weduwnaar zou worden.”

De dokters vertelden Doug om zich voor te bereiden om afscheid te nemen van zijn vrouw. Hij leunde voorover boven zijn vrouw en gaf haar een laatste afscheidskus.

Lees ook  Rico Verhoeven: “Mijn vader heeft mij al die jaren zo veel pijn gedaan”

“Als je nog enkele krachten hebt om te vechten, vecht dan aub!” fluisterde hij aan Melanie.

En het bleek dat de woorden die Melanie te horen kreeg, haar de kracht gaven die ze nodig had. Bijna 24 uur nadat ze haar bewustzijn was verloren, opende ze opnieuw haar ogen. Doug toonde haar een foto van hun dochter Gabriella, die het tegen alle verwachtingen overleefd had. Het is moeilijk in te beelden welk geluk dit koppel gevoeld moet hebben.

Enkele uren later kon Melanie terug ademen op haar eentje. Ondanks wat de dokters dachten, had ze geen transplantatie nodig. Ze herstelde zelfs zonder medicatie. Binnen een week was ze miraculeus genoeg in staat om terug naar haar familie te gaan.

“Haar recuperatie was een mirakel. Het feit dat ze nog leeft is een mirakel op zich,” vertelt Doug.

Is het geen mirakel dat Melanie dit overleefde en zich volledig herstelde?

Help ons om haar gelukwensen te sturen en haar en haar familie het allerbeste toe te wensen in de toekomst!

Deel als je ook denkt dat mirakels gebeuren bij degenen die erin geloven. Deze prachtige familie verdient dit.

Jongen geboren zonder armen en benen – kijk als hij zijn eerste stappen zet

Dakloze man staat uren naast een open raam in de regen om de meest prachtige reden