in

Moeder staat dochter twee keer af, wordt herenigd

Een bijzondere ontmoeting tussen moeder en dochter. De Schotse Christine Gillard kon haar dochter eindelijk weer in de armen sluiten, ruim vijftig jaar nadat ze haar niet één, maar twee keer moest afstaan.

Pleeggezin
Christine was nog maar 16 toen ze haar dochter Marguerite kreeg. Omdat ze zelf niet voor haar dochter kon zorgen besloot ze de zorg voor het kindje met pijn in haar hart op te geven.

De kleine Marguerite belandde vervolgens in een pleeggezin. Christine vond ondertussen een man en kreeg twee kinderen.

Lees ook  “Heb jij nog de moed te roken?”: Chinese arts deelt schokkende beelden van longen kettingroker

Bedacht
Toen de moeder van het pleeggezin stierf, wilde Christine haar dochter terug nemen. Ze bedacht zich echter weer toen Marguerite een weekend bij haar kwam logeren.

“Mijn situatie was niet goed”, vertelt Christine aan de Daily Record. “Mijn huwelijk en financiële situatie waren slecht, dus ik besloot dat ze beter bij haar pleegvader kon blijven.”

Weeshuis
Het verhaal kreeg een dramatische wending toen ook de pleegvader stierf, en Marguerite in een weeshuis werd geplaatst.

Christine kreeg dit nieuws nooit en was in de veronderstelling dat alles goed ging met haar dochter. Uiteindelijk bracht een tv-programma de twee weer bij elkaar, na een telefoontje van Christine.

Lees ook  Gevoden Amsterdamse baby is een meisje, in stabiele gezondheid!

Moeder
“Ik heb haar zo gemist”, vertelt Christine na de emotionele hereniging. “Ik wil dat ze weet dat ze altijd gewenst was, zelfs toen ik haar twee keer moest laten gaan.

” Ook Margo, zoals haar dochter tegenwoordig door het leven gaat, is blij. “Ik heb jaren naar haar gezocht. Ik ben blij dat ik eindelijk ‘jij bent mijn moeder’ tegen haar kan zeggen.”

Puppy uit rivier gered nadat poot afgehakt werd

Meisje heeft relatie met rugtas