in

Moeder geeft meisje (16) klappen met wandelstok na getreiter van dochter bij skatebaan in Arnhem

Gewapend met de wandelstok van haar gehandicapte man stapte vorig jaar september een Elsterse moeder boos de skatebaan aan de Brabantweg in Arnhem op.

Naar eigen zeggen om haar bedreigde, 13-jarige dochter te ontzetten. Maar volgens getuigen vooral om de bedreiger een afstraffing te geven.

Woensdagmorgen was het aan de Arnhemse politierechter om duidelijkheid te krijgen over de feiten. Dat viel niet mee.

Volgens de 45-jarige verdachte had ze op die donderdag in september slechts uit zelfbescherming gehandeld.

Direct nadat ze haar dochter was komen oppikken bij de skatebaan zou ze zijn aangevallen door de toen 16-jarige rivale van haar jongste kind.

Daarop ontstond een worsteling waarbij de 16-jarige Arnhemse een gezwollen neus, een snee op het voorhoofd, schrammen en diverse blauwe plekken had opgelopen.

Pesterijen, bedreigingen en stalking
Volgens de moeder was het de apotheose van een reeks pesterijen en bedreigingen aan het adres van haar dochter.

Lees ook  Terug van weggeweest: sokken in sandalen zijn weer in de mode

Ook zou haar dochter door de 16-jarige zijn gestalkt. Die donderdag kreeg ze bericht van haar dochter dat ze bij de skatebaan opnieuw bedreigd werd. Waarop ze samen met haar man in de auto stapte en die kant op ging.

Twee klappen op het hoofd
Omdat getuigen elkaar tegenspraken over wat er zich precies afspeelde rond de skatebaan zei de politierechter veel waarde te hechten aan camerabeelden van het incident.

Volgens de politie is daarop te zien dat de Elsterse uit de auto stapte en gewapend met een wandelstok met versnelde pas op de jongeren afstapte.

Ook was te zien dat het slachtoffer minstens drie klappen kreeg, waarvan twee op het hoofd. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij beide vrouwen elkaar aan de haren trokken, voordat ze door de omstanders uit elkaar konden worden gehaald.

Lees ook  Lisa (21) weegt 248 kilo: ‘Mijn lunch? 2 borden friet, 6 gefrituurde snacks en een hele fles cola’

Camerabeelden
De raadsvrouw van de Elsterse vond de camerabeelden te onduidelijk om conclusies aan te verbinden. „Heel knap om daar iets uit op te maken.”

De officier van justitie eiste niettemin een taakstraf van 150 uur. Ze zei het de Elsterse zeer kwalijk te nemen voor de ogen van een groep jongeren voor eigen rechter te hebben gespeeld.

Ook de politierechter oordeelde dat de verdachte het conflict zelf opgezocht had en er dus geen sprake was van zelfverdediging. „Want u gaat er heen met de wandelstok als wapen.”

De moeder kreeg uiteindelijk een taakstraf van 60 uur en moet 1.000 euro vergoeden aan immateriële schade. Het ‘wapen’, de wandelstok, mocht terug naar manlief.

Europa-Park opent grootste waterspeelplaats van Duitsland: Svalgurok

Zien: Op recente foto is te zien dat Chantal Janzen iets vergeten is aan te trekken!