in

Moeder en broertjes van bij brand omgekomen Vigo komen met slachtofferverklaring

De moeder en de twee broertjes van de bij een brand in Assendelft omgekomen Vigo (14) zullen later dit jaar bij de inhoudelijke behandeling van deze strafzaak uitgebreide slachtofferverklaringen gaan voorlezen.

De 48-jarige Martijn den B., de vader van de overleden jongen en zijn broers, wordt momenteel onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC).

De slachtofferverklaringen van de moeder en twee broertjes van de omgekomen Vigo werden maandag aangekondigd door de advocate van de slachtoffers bij een inleidende zitting voor de rechtbank in Alkmaar.

Vluchtwegen belemmerd
Hoe gruwelijk de brand op 2 november vorig jaar aan de Zomerzon in Assendelft was, bleek toen de officier van justitie vertelde dat Martijn den B. de vluchtwegen uit de woning van zijn gezin „had belemmerd.”

Lees ook  GGD stopt per direct met AstraZeneca

Mr. N. Linotte vertelde na de zitting dat de overlevende gezinsleden het erg moeilijk hebben na deze „zeer heftige gebeurtenissen.”

In de rechtszaal kondigde ze namens de moeder en twee overlevende kinderen aan dat deze slachtoffers met een „aanzienlijke” schadeclaim zullen komen.

Bij de door, volgens justitie, Den B. aangestoken brand raakten de moeder en de drie zonen zwaargewond. De 14-jarige Vigo bezweek een paar dagen na de brand aan zijn verwondingen.

Lees ook  Vrouw snapt rotonde niet en rijdt met auto dwars over rotonde

Oplichten van werkgever
Den B. wordt niet alleen vervolgd voor moord en poging tot moord op de andere gezinsleden, maar ook voor het oplichten van zijn werkgever, een oliemaatschappij, voor een bedrag van tussen de 1,7 en 2 miljoen euro.

De officier van justitie wil Den B. niet alleen vervolgen voor moord maar ook voor „verduistering in dienstbetrekking.” De vrouw van Den B. zou van deze zaak hebben geweten.

Den B. was niet bij de zitting aanwezig. De zaak wordt na de rapportage over de observatie in het PBC op 26 juli voortgezet.

Spelende kinderen vinden botten in riet langs Oude Maas

Veel ophef om foto van Maxime Meiland zonder bovenkleding