in

Moeder deelt aangrijpende foto van zoontje met kanker – nu heeft ze een boodschap die iedereen moet lezen

Op 15 februari, ieder jaar, is het Wereld Kinderkanker Dag. Op die dag wordt er aandacht gegeven aan alle kinderen en familie die door deze vreselijke ziekte getroffen zijn.

Een van deze kinderen is de 10-jarige Drake. De afgelopen vijf jaar vocht hij tegen leukemie, wat zowel zijn fysieke als mentale tol eiste.

Op een dag vond zijn moeder Jessica Medinger dat het tijd was om te stoppen met het verfraaien van de werkelijkheid.

Kanker is niet mooi of schattig, zegt ze. En uiteindelijk komt niet alles altijd goed. Daarom schreef Jessica een emotionele post op Facebook, waar ze het dagelijks leven met kanker portretteert.

In slechts twee dagen tijd werd de post bijna 80.000 keer gedeeld. Inmiddels al meer dan 114.000 keer. Moeder Jessica schrijft open en eerlijk over de pijn, de tranen en de slapeloze nachten. Over de doodsangst en berusting van haar zoon.

Hieronder kun je haar post in zijn volledigheid (vertaald) lezen.

“Voor iedereen die vecht tegen kanker of langdurige chemotherapie ondergaat. Voor iedereen die deze vreselijke ziekte doormaakt. Het wordt heel, heel moeilijk en heel snel.

Tja. 1: Det visar inte mer än ett par badbyxor skulle göra och 2: Livet är inte alltid politiskt korrekt och vackert, det är äkta. Livet är inte vackert, och cancer förstör en person.

De foto die ik plaats, is van deze ochtend en voordat je protesteer en klaagt ‘waarom zet ze een foto van hem in zijn onderbroek’, nou 1.

Lees ook  Robbert is een kenner en wist het al: ‘De aliens hebben ons gewaarschuwd voor het coronavirus’

Het laat niet meer zien dan een zwembroek zou laten zien en 2. Omdat het leven niet altijd politiek correct en mooi is, het de realtieit. Het leven is niet mooi, en kanker vernietigt een persoon.

Dit was deze morgen nadat Drake naar de badkamer werd gedragen. Ja, hij staat in zijn onderbroek omdat 75% van de tijd hij zijn behoeftes niet kan beheersen. Hij is vel over been omdat ik hem moet smeken om één sperzieboon te eten voor het avondeten, of een glas water gedurende de dag.

Dit is als je zoon ‘s nachts bij je slaapt omdat hij bang is dat er iets gebeurt en hij alleen is, en met iets bedoel ik doodgaan. Dit is midden in de nacht praten met een tienjarige, als hij vraagt of hij naar de hemel gaat wanneer hij sterft en of hij zijn vader daar zal zien en met hem kan praten en spelen.

Dit is hij die te zwak is om uit bed te komen of te lopen en gedragen moet worden of in een rolstoel moet zitten. Hij valt in slaap terwijl iemand tegen hem praat, omdat hij te uitgeput is.

Lees ook  Van oma tot kleindochter: vier verdachten van drugshandel opgepakt

Dit is hij, alle medicijnen uitkotsend en kokhalzend omdat zijn maag leeg is, op de lepel yoghurt na die ik hem net met zijn medicijnen heb gegeven.

Dit is verleden week 44 chemopillen in 24 uur innemen. Dit is hij die zegt: ‘Mamma, ik ga het niet halen.’

Dit is hij die niet aangeraakt wil worden, omdat het teveel pijn doet, en morfine gebruikt om door de dag te komen. Dit is hij die me vertelt dat hij bang is en denkt dat hij zijn 11e verjaardag niet zal meemaken.

Dit zijn hij en ik, hem zeggende dat ik voor hem zal blijven vechten als hij dat niet kan. Dit zijn hij en ik, en onze wereld.

Dit is hij, Drake, Stinky Joe, mijn hele wereld. Vanaf het moment dat ik erachter kwam dat ik in verwachting was tot voor altijd, is hij mijn reden om te leven geweest.

Hij is mijn glimlach, mijn liefde, mijn hartslag. Hij is ook mijn tranen, de pijn in mijn hart, mijn rimpels. Hij is mijn leven.”

Jessica wil de buitenwereld duidelijk maken dat er geen specifieke dag nodig is om aandacht te besteden aan kanker – elke dag is Kinderkanker Dag.

Deel alsjeblieft Jessica’s verhaal om het bewustzijn te vergroten. We hopen vurig dat op een dag deze vreselijke ziekte tot het verleden behoort.

Vrouw (35) omgekomen door val in vleesmolen

Brandweerman die leven prinses Diana probeerde te redden onthult haar laatste woorden