in

Minka (18) die uit zwembad in Hoenderloo werd gered is alsnog overleden

De 18-jarige Minka uit Hilversum die anderhalve week geleden uit het zwembad van camping De Pampel in Hoenderloo gered werd, is afgelopen vrijdag alsnog overleden. Om haar het mooist denkbare afscheid te kunnen geven, zijn klasgenoten een crowdfundingsactie gestart. Een schot in de roos.

Toen Minka uit het water werd gehaald, was haar hart gestopt. Dankzij snel optreden van de campingmedewerkers, kon de vrouw succesvol worden gereanimeerd. De vrouw werd aangetroffen op de bodem van het zwembad, zo’n 1.40 meter diep. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Helaas is ze toch overleden.

Het trieste nieuws hakte er bij campingeigenaar Harry Uithol en zijn collega’s stevig in. ,,Toen we het zaterdag te horen kregen, maakten we het als het ware voor de tweede keer mee.” Hun gedachten gingen gelijk terug naar vrijdagmiddag 26 april. Toen sloegen drie meisjes alarm bij de receptie van de camping. Vanaf de glijbaan waren ze in het 1.40 meter diepe zwembad op een levenloos lichaam gestuit.

Lees ook  Dramatische uitschakeling Ajax

,,We hebben er alles aan gedaan om haar te redden. Zijn meteen begonnen met reanimeren. Omdat ze met een eigen hartslag de traumahelikopter inging, hadden we juist goede hoop dat het goed zou komen. Ook omdat het een jonge en vitale meid was. Maar helaas hoor je dit soort verhalen steeds vaker.” Want volgens Uithol is het puur toeval dat het in het zwembad misging. ,,Op scans die in het ziekenhuis in Nijmegen gemaakt zijn, was geen letsel te zien.”

Ook op de Stichtse Vrije School in Zeist sloeg het in als een bom. Om iets voor haar ouders te kunnen betekenen, is een aantal klasgenoten een crowdfundingsactie gestart: Samen voor Minka. Door geld in te zamelen hopen de scholieren het mooist denkbare afscheid te kunnen bezorgen. Die missie lijkt te slagen. Binnen 24 uur werd vanmorgen al de grens van tienduizend euro geslecht. Het dubbele van het streefbedrag.

Lees ook  Tiener (19) overlijdt na aanval door stier op Spaans festival.

Michiel Schram is een goede bekende van de familie en diep onder de indruk van het initiatief. Hij heeft er ook wel een verklaring voor dat het zo goed loopt. ,,Minka was een waanzinnig enthousiaste meid. Met een grote lach en ook altijd positief naar anderen toe. Heel muzikaal ook. Ze zong in het koor van de vrije school. Kort voordat het gebeurde stond ze in Tivoli Vredenburg nog voor 400 mensen op het podium te schitteren. Minka zou nu ook vwo-examen moeten doen. Helaas is het anders gelopen.”

Ernstige zorgen om vermiste Stefan (21) uit Utrecht

Maak kennis met de nieuwste bizarre fashion trend: Neus extensions