in

Mensen met tatoeages zijn vaker en sneller roekeloos volgens studie

Mensen die zichzelf bedekken met tatoeages zijn meer roekeloos dan degenen die ervoor kiezen om dat maar gewoon niet te doen.

Uit onderzoek van een econoom van de McMaster University in Canada bleek dat mensen met zichtbare tats sneller geneigd zijn om snel te handelen en de gevolgen van hun acties niet in overweging nemen.

De studie onderzocht 781 mensen zonder tatoeages en 255 met tatoeages, waaronder 68 mensen van wie de inkt duidelijk zichtbaar is terwijl ze volledig gekleed zijn.

Het doel was om te meten hoe ‘toekomstgericht’ of kortzichtig deelnemers waren. Econoom Bradley Ruffle wilde het onderzoek uitvoeren omdat, hoewel talloze onderzoeken hebben aangetoond dat werkgevers en de samenleving als geheel mensen met body art discrimineren, tatoeages zelf de laatste jaren in populariteit zijn gestegen.

Het onderzoek van professor Ruffle, gepubliceerd in het Journal of Economic Behaviour and Organisation, wilde daarom achterhalen waarom veel mensen ‘een zichtbaar stigma op hun identiteit aanbrengen’.

Lees ook  Niet-rokers krijgen 6 extra dagen vakantie van werkgever omdat zij geen rookpauzes hebben

Tegen de Times verklaarde hij het volgende:
“I’m an economist. From an economic perspective this decision to have a tattoo is puzzling.
“Tattoos are about making some kind of statement. But why not just dye your hair or get a personalised T-shirt you can remove?”

Tijdens het onderzoek namen de deelnemers deel aan een economisch spel. Ze kregen twee opties: het ontvangen van een dollar in 18 uur of een groter bedrag, gestaag stijgend van $ 1,05 naar $ 2,50, in drie weken.

Interessant genoeg ontdekten onderzoekers dat de tweede optie, met uitgestelde bevrediging, aantrekkelijker werd voor mensen zonder tatoeages. Die hadden al snel door dat ze meer geld zouden verdienen als ze langer zouden wachten.

Lees ook  John van den Heuvel reageert op aanslag De Vries: ‘Wij zwijgen nooit’

Deelnemers met zichtbare tats hadden $ 2 nodig om dezelfde beslissing te nemen, en gedroegen zich daarna ook irrationeler en schakelden ze terug naar de eerste optie als het kwartje was gevallen.

Na de bevindingen zei professor Ruffle dat hij hoopte dat ze ‘pauze zouden kunnen geven’ aan mensen die overwegen een tatoeage te nemen.

Hij wilde echter duidelijk maken dat impulsiviteit niet noodzakelijk een negatieve persoonlijkheidskenmerk was.

“Sometimes it’s good to make decisions fast. If you’re a professional basketball player and you need to decide whether to shoot or pass, you don’t want someone who stands there and deliberates.”

Kunnen jullie je vinden in deze studie? Heb je spijt van je tattoos? Belemmeren je tats jou om vooruit te komen in de maatschappij? Laat het aan ons weten met wat commentaar via social.

Agent ziek thuis nadat verdachte gigantische scheet in gezicht laat…

Miljonair betaalt je 4.500 euro om met hem mee te gaan naar festival