in

Mensen die huilen tijdens films zijn de sterkste van allemaal

De tijd waar wij nu in leven zorgt ervoor dat we worden aangemoedigd om onze emoties zoveel mogelijk te onderdrukken.

Op één of andere manier dwingt de samenleving ons tot niet uiten, huilen zou een teken van zwakte zijn en reden tot schaamte.

Dit is natuurlijk complete onzin want huilen is een natuurlijke reactie van ons fysiek om te reageren op diverse emoties.

Vreugde, verdriet en pijn worden allemaal geassocieerd met huilen. Hoe ouder we worden hoe meer we onze tranen doorslikken.

Er zijn ook mensen die tijdens het kijken van een emotionele film hun ogen niet droog houden, vaak worden ze bestempeld als emotioneel zwakke mensen.

Lees ook  Toegangsbewijzen Primark online verhandeld, tot 25 euro per afspraak

Klinkklare onzin! Wij gaan die stereotype voor eens en voor altijd doorbreken. Juist mensen die huilen tijdens films zijn emotioneel veel sterker dan gemiddeld.

Juist wanneer jij huilt tijdens films bezit jij een sterk empathisch vermogen, je begrijpt mensen beter en daardoor voelen mensen zich ook fijn bij jou.

Empathie hoort bij de emotionele intelligentie, oftewel EQ. Grote leiders en succesvolle mensen bezitten vaak hoge mate van EQ omdat ze zich juist zo goed in anderen kunnen verplaatsen.

Lees ook  Instagram dame laat zich masseren maar sluit af met onaangename verrassing

Deze mensen zijn mentaal zeer sterk en kunnen gemakkelijk hun emoties delen. Kan jij jezelf verplaatsen in andermans schoenen, dan ben jij een ruimdenkend en begripvol individu!

Roger Ebert, een bekend filmrecensent en -schrijver, zei het al: “We leven in een doos van ruimte en tijd. Films zijn vensters in de muren.”

Films geven ons de kans naar binnen te gaan in andermans geest. We zien de wereld door iemand anders zijn ogen.

Zie jij iemand huilen bij films, oordeel dan niet. Wanneer jij zelf emoties voelt, onderdruk dit dan niet maar omarm het!

Nieuw remedie tegen stress: de kantoorhond! Heb jij er al eentje?

Heb jij een broer? 9 redenen waarom hij de belangrijkste man in je leven is