in

Medewerker (63) school Weesp maanden vast om betasten kinderen

WEESP – Een medewerker van de Brede School Kors Breijer in Weesp zit al sinds 20 december in hechtenis op verdenking van ontucht met kinderen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).

De man wordt zeker tot begin april vastgehouden. Volgens een zegsman van justitie in Utrecht is de verwachting dat de zaak tegen de schoolmedewerker volgende maand zal voorkomen.

De verdenking tegen de man is dat hij ontucht zou hebben gepleegd met verschillende minderjarigen.

Of het gaat om leerlingen van de school, wil het OM niet zeggen. ,,We zijn zeer terughoudend met mededelingen”, aldus de zegsman.

Lees ook  Verplicht kraanwater drinken voor duizenden scholieren

Volgens hem zijn de ouders van de slachtoffertjes al op de hoogte gebracht. De lokale site WeesperNieuws stelt dat dit gebeurde tijdens informatiebijeenkomsten op school. De school zelf is vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

’Geruchten zorgen voor onrust’
De medewerker zou volgens WeesperNieuws een tijdelijke aanstelling hebben. Toen in november een klacht binnenkwam bij de politie over het ’bestasten van meerdere kinderen’, is hij meteen op non-actief gezet. Een kleine maand later werd hij aangehouden.

Lees ook  Vrijwel niemand weet hoeveel meisjes er op deze verwarrende foto staan.

Ouders van leerlingen zijn met twee bijeenkomsten op de hoogte gebracht. „We doen in overleg met het OM en in het belang van het onderzoek geen nadere uitspraken over feiten en omstandigheden.

Dat is ook in het belang van de rust op school: geruchten en halve verhalen zorgen voor onrust en dat is ongewenst”, zegt directeur Hans Ploeg van de stichting Florente Basisscholen, waar de Brede School Kors Breijer onder valt tegen de lokale nieuwssite.

Mama onthoofdt dochtertje (5) omdat ze om ontbijtgranen vroeg.

‘Het monster van de Ardennen’ bekent na 16 jaar moord op 9-jarige Estelle