in

Matador veegt ‘tranen’ droog van bebloede stier alvorens hem te doden.

Waarschuwing: Dit artikel bevat schokkend beeldmateriaal dat niet geschikt is voor gevoelige kijkers.

Een Spaanse matador veegde bloed van het gezicht van een stier alvorens het zwaargewonde dier te doden. Dierenwelzijnsgroepen omschrijven de actie als ‘gemeen en pervers’, terwijl anderen het ‘respectvol’ noemen.

Morante de la Puebla nam deel aan een stierengevecht in Sevilla toen het incident plaatsvond. Op een bepaald ogenblik haalde de 39-jarige matador met zijn hand onder het bloed een zakdoekje tevoorschijn en veegde de stervende stier schoon.

Er steken vier ‘banderillas’ in de rug van de stier alvorens de ultieme doodsteek wordt gegeven. Beelden van het moment werden op Twitter al meer dan 2,3 miljoen keer bekeken.

Fans van stierenvechten beschouwen het gebaar als een teken van respect voor het dier, maar de meeste mensen op de sociale media en dierenwelzijnsgroepen reageren woedend. Silvia Barquero Nogales van de Spaanse partij voor de dieren, zei: “Alleen een gemene en perverse geest kan een dier zo martelen totdat er bloed van zijn poten loopt en dan zijn gezicht schoonvegen met een zakdoekje.”

Anderen omschreven de matador als ‘psychopathisch’, ‘sadistisch’ en ‘hypocriet’ omdat hij de stier even later koelbloedig zou vermoorden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Oh my: deze Temptation Island deelneemster is óók vreemdgegaan

Beer stort te pletter van klif nadat hij met stenen bekogeld werd.