in

Marwa (22) met wijnfles bewusteloos geslagen op drukke dag in Vondelpark: ‘Dat iemand zoiets doet’

Een 22-jarige vrouw is woensdag door een man ongewenst aangeraakt bij een uitgang van het Amsterdamse Vondelpark. Na een korte woordenwisseling sloeg hij haar met een wijnfles op haar hoofd, bewusteloos.

Marwa had met een collega afgesproken in het Vondelpark, waar het die middag heel druk was. Bij de uitgang werd ze door een onbekende man aangeraakt, op haar billen, benen en dijen.

,,Toen ik hem daarop aansprak, schold hij me uit,” vertelt de Amsterdamse. ,,Ik gooide vervolgens mijn drinken in zijn gezicht, waarop hij hetzelfde deed bij mij.”

De man schold haar daarna uit voor ‘vieze kankerhoer’. ,,En voor ik het wist haalde hij met een wijnfles uit op mijn hoofd, en werd ik bewusteloos geslagen. Het was echt een harde klap.”

Lees ook  Primeur bij Koffietijd: Mark Rutte doet eerste coronatest

Lichamelijk heeft Marwa er een hersenschudding, blauw oog, hechtingen in haar voorhoofd en een gekneusde neus aan overgehouden. Misschien nog wel erger zijn de psychologische gevolgen. ,,Dat iemand zoiets kan doen, is heel traumatiserend.”

S*ksuele intimidatie
Het zou volgens haar niet zo moeten zijn dat dit je overkomt wanneer je je als vrouw uitspreekt tegen s*ksuele intimidatie. ,,Het gaat zo ver dat je bijna denkt: ik ga er niets meer van zeggen. Maar dat kan natuurlijk niet.”

Lees ook  Zien: “Sarah van Soelen haalt uit naar Monique Westenberg!”

Marwa heeft vrijdagochtend aangifte gedaan op het politiebureau. Ze hoopt dat de man, van wie ze inmiddels beeldmateriaal heeft gevonden, snel wordt gevonden.

Volgens de Amsterdamse was ze namelijk niet het enige slachtoffer van de man. Een ander meisje zou door hem zijn geraakt toen hij wegrende.

Ook zou hij nog een jongen hebben geslagen die opkwam voor zijn vriendin. Marwa: ,,Je mag niemand ongewenst aanraken. En als iemand nee zegt, moet je met je poten van diegene afblijven.”

De politie bevestigt dat er een aangifte binnengekomen is en dat er onderzoek zal worden gedaan.

Verbijstering over dure flesvoeding van A-merken: ‘Moet je nagaan hoe ze ons belazeren’

Honden uitgemergeld en ondervoed: een dier overleden