in ,

Man verdedigt beslissing om zitplaats niet af te staan voor zwangere vrouw

Als je gezond bent, is het een kleine moeite om je zitplaats af te staan aan iemand die moeilijker te been.

Maar deze man schreef op reddit dat hij een andere mening is toegedaan. Hij wilde zijn zitplaats niet aan een zwangere vrouw afstaan, omdat hij een ‘lange dag’ op werk had gehad en hij ‘pijnlijke voeten had’.

Op het subreddit Am I The Asshole vroeg hij andere gebruikers om hun mening, nadat zijn familie ‘compleet gek’ nadat hij vertelde wat hij had gedaan.

Aangezien zijn auto total loss is, neemt de man sinds een maand de bus van en naar werk. Omdat hij de hele dag werkt, is het busritje de enige tijd dat hij zit. Om deze reden vindt de man dat hij zijn plaats niet hoeft af te staan aan een zwangere vrouw.

Lees ook  Sophie heeft s*ks met al haar vrienden: “Ik raadt het iedereen aan”

Hij schreef het volgende:
“Dus gisteravond zit ik in de bus en een hoogzwangere dame stapt in. Ze zoekt naar een zitplaats, maar ziet dat ze allemaal bezet zijn. Ik ben het dichtst bij haar, dus ze kijkt me met smekende ogen aan.”

“Ik had mijn koptelefoon op en deed alsof ik haar niet kon zien, maar toen ze tegen me begon te praten was het onvermijdelijk.

Ik was niet onbeleefd of zo, ik weigerde gewoon. Ik had een lange werkdag en mijn voeten waren pijnlijk. Ik wilde haar niet mijn plaats afstaan.”

Lees ook  Failliete moeder ziet geen andere uitweg en springt van brug met 10-jarige zoon in haar armen

Eenmaal thuis kreeg de man een enorme veeg uit de pan van zijn zus en ouders. Op reddit vroeg hij aan andere gebruikers of hij een assh*le was.

De meningen waren behoorlijk eensgezind, bijna iedereen was het er over eens dat hij een enorme ‘asshole’ is.

Sommigen probeerden nog uit te leggen dat het niet alleen een kwestie van beleefd zijn is. Zwangere vrouwen en mensen die slecht te been zijn hebben meer kans om te vallen en zich ernstig te verwonden.

Anderen namen niet eens de moeite en vonden dat hij zich moest schamen voor zijn gedrag en over de manier waarop hij zich uitte.

Wat denk jij, is de man een ‘assh*le’?

Netflix-lifehack: met deze truc maak je verborgen categorieën zichtbaar

Emma Wortelboer laat met pikante foto’s echt niets aan je verbeelding over