in

Man uit Delden trapt 27 autospiegels kapot omdat hij zijn emoties niet kan uiten

Een 23-jarige inwoner van Delden richtte vorig jaar april een spoor van vernieling aan in Hengelo en Delden, omdat hij niet overweg kon met opgekropte emoties. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de behandeling van de strafzaak voor de rechtbank in Almelo.

De man reed met zijn brommer vanuit de binnenstad van Hengelo terug naar huis en trapte onderweg de spiegels van 27 auto’s kapot.

Lees ook  Gommers: ’Versoepelingen leiden niet tot piek op ic’s’

Hij liep uiteindelijk tegen de lamp toen zijn eigen moeder de politie belde. Ze herkende haar zoon in de omschrijving van de dader in een opsporingsbericht.

Tegenover de politierechter zei de 23-jarige over de oorzaak van zijn gedrag dat ‘het opgekropte emoties waren die er op een volkomen onterechte manier uitkwamen.’

Over het uiten van de emoties bij de Deldenaar bestaan zorgen. Hij werd al eens gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Dat hielp niet veel volgens de man. Hij wil niet dat anderen bepalen wat hij moet doen.

Lees ook  Primeur bij Koffietijd: Mark Rutte doet eerste coronatest

Werkstraf
De rechter heeft hem uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur en dertig dagen voorwaardelijke celstraf. Daarnaast moet hij ruim 4.000 euro aan schade vergoeden.

Waarschuwing voor slaapzakjes waarin baby’s kunnen verstikken

Lichaam gevonden in bos bij Denekamp