in

Man redt kat van telefoonpaal – werkgever stelt hem op non-actief omdat hij arbeidsmiddelen gebruikte

Een medewerker van het telecommunicatiebedrijf Verizon is op non-actief gesteld omdat hij arbeidsmiddelen gebruikte om een gestrande kat te redden.

Maurice German werd afgelopen zaterdag gevraagd om de kat (Momma) te redden van een telefoonpaal. Momma was inmiddels al zo’n 12 uur boven op de telefoonpaal gestrand.

Haar baasje Amanda Boyce vertelde aan CBS dat een van haar buren had geprobeerd om de kat te redden, maar dit was helaas niet gelukt. Ze had daarna de brandweer, dierenbescherming en het telefoonbedrijf gebeld om de kat te helpen.

Lees ook  De geboorte van vier eekhoorns werd gefilmd en het is een uniek en bijzonder moment

Een andere buurman zag dat Maurice in de buurt werkte en vroeg om zijn hulp. Maurice aarzelde niet en gebruikte een hoogwerker om de kat van de telefoonpaal te bevrijden. Bewoners hadden zich verzameld en applaudisseerden het moment waarop het katje werd gered.

Veilig en wel werd het katje aan Amanda gegeven. Wat volgde was echter minder feestelijk. Verizon zette Maurice voor 15 dagen op non-actief.

Ze legden aan CBS uit dat deze beslissing genomen was omdat de hoogwerker niet in die buurt gebruikt mocht worden. Zijn actie zou zogenaamd zijn leven en die van de mensen om hem heen in gevaar hebben gebracht. Verizon legde niet verder uit waarom dit zo gevaarlijk zou zijn.

Lees ook  Man gaat naar dierenarts om honden te laten inslapen vanwege vriendin.

Er werd echter met veel verontwaardiging gereageerd op deze beslissing. Maar liefst twee GoFundMe campagnes werden gestart om Maurice een financieel steuntje in de rug te geven. Beiden hebben inmiddels hun doel bereikt!

Het lijkt een beetje op de omgekeerde wereld. In plaats van de werknemer te prijzen, wordt hij op non-actief gesteld en kan hij zijn baan verliezen!

Laat je apps niet meegluren

Trofeejager schiet slapende leeuw dood en neemt trots foto