in

Man overleeft uren vermist op zee door zijn spijkerbroek drijfbaar te maken

Een Duitse toerist had veel geluk toen hij levend werd gevonden, nadat hij meer dan drie uur alleen in zee nabij Nieuw-Zeeland dreef.

De toerist, Arne Murke, werd door een giek van een 12-meter jacht geraakt en overboord geworpen. Hij had alleen zijn T-shirt en spijkerbroek aan, geen reddingsvest.

Een paar seconden zat hij nog vast aan een touw, maar hij wist zich los te maken, waarna hij alleen in zee bleef dobberen. De motor van het jacht, met zijn broer aan boord, ontplofte, waardoor deze niet om kon keren.

Lees ook  Gewonde vrouw ongeluk Oudewater overleden

Gelukkig herinnerde hij zich een overlevingstip van de US Navy Seals, aldus The New Zealand Herald. Hij knoopte de uiteinden van zijn spijkerbroek vast en gebruikte de broek als een soort boei. Onderaan is een video geplaatst waarop je kunt zien hoe dat in zijn werk gaat.

Uiteindelijk werd de man door een reddingshelikopter gespot. Het reddingsteam plaatste beelden ervan op hun Facebookpagina.


„Zonder de broek, zou ik hier vandaag niet zijn,” vertelde Arne aan de pers.Hij had de overlevingstip jaren geleden gezien en altijd in zijn achterhoofd gehouden, mocht hij een keer zonder reddingsvest overboord vallen.

Lees ook  Werk! Bij deze bedrijven krijg je zonder sollicitatiegesprek een baan

„Ik nam diep adem, trok mijn broek uit, knoopte de uiteinden dicht en vulde de broek met lucht – over het water trekken en lucht erbinnen krijgen en daarna onder water duwen – het was een geïmproviseerd reddingsvest.”

Arne moest de hele tijd aan zijn 10 maanden oude dochtertje denken, terwijl hij alleen op zee dobberde. Gelukkig werd hij op tijd gered en kan hij zijn kindje weer in de armen nemen!

Twee mannen in Amsterdam aangehouden om aanslagen

Foto van ‘verdrietige vader’ in lege winkel gaat viraal en zorgt voor ommekeer