in

Eric laat neus en oren amputeren om op een schedel te lijken

Het is de droom van de 22-jarige Eric Ramírez om eruit te zien als een schedel. De tattoo-artiest uit Colombia laat al twee jaar aan zijn uiterlijk sleutelen en koos er onder andere voor om een deel van zijn neus af te snijden, zijn oren te amputeren en zijn gelaat te tatoeëren. Daar stopt het niet.

Eric Yeiner Hincapié Ramírez, ook wel bekend onder de naam ‘Kalaca Skull’, zegt dat zijn obsessie dateert uit zijn jeugd. Als kind al was hij gefascineerd door alles wat met schedels te maken had. Het duurde echter tot na de dood van zijn moeder – die geen voorstander was van de extreme lichaamsversieringen – voor hij het zijn missie maakte om zelf als doodshoofd door het leven te gaan.

Om zijn ‘droom’ waar te maken, onderging Eric al de meest vergaande ingrepen. Zo staat hij vol met tatoeages: hij liet onder andere donkere kringen aanbrengen rond zijn ogen en tekende ‘tanden’ op zijn wangen. Daarnaast koos hij ervoor om zijn tong tatoeëren met grijsblauwe inkt en in tweeën te splitsen. Tot slot liet hij het onderste deel van zijn neus en het grootste deel van beide oren amputeren. Hij was de eerste in Colombia die vrijwillig delen van de neus en oren liet afsnijden, wat hem veel media-aandacht opleverde.

Dit had Jos Brech bij zich toen hij werd gearresteerd

Na 7 miskramen geloven de dokters niet in kansen van pasgeboren baby – dan neemt moeder beslissing die iedereen verbijsterd