in

Man brengt honden naar dierenarts om ze in te laten slapen vanwege vriendin

Honden leren ons zoveel, zoals onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit. Een hond zou nooit zomaar een lid van zijn gezin in de steek laten. Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden over mensen.

Een tijdje terug bracht een man in Indiana zijn twee oudere honden, Cosmo en Sam, naar een dierenarts om in te laten slapen. Echter, de dieren waren niet ziek, ze waren allebei gelukkig en gezond.

De viervoeters woonden al 10 jaar bij de man, dus waarom liet hij ze nu achter? De reden die hij opgaf, was omdat hij bij zijn vriendin introk en dat zij allergisch was voor honden.

In plaats dat de man naar een dierenasiel ging, om de honden achter te laten, of actief een ander baasje zocht, dacht hij dat inslapen de beste ‘oplossing’ was …

Lees ook  Gehandicapte hond gedumpt met tas luiers en een briefje.

Penny Emerson, van de dierenopvang Begin Again Rescue Co, vertelde aan The Northwest Indiana Times: “Blijkbaar was er een verandering in zijn levensplannen, en daar maakten ze geen deel van uit. Het was echt triest.”

Gelukkig wilden de dierenarts en zijn collega’s hier niets van weten. “Niemand van ons wil een einde maken aan het leven van een huisdier, tenzij het leed moet voorkomen,” aldus de dierenarts.

In plaats daarvan namen ze contact op met Begin Again Rescue, die de honden opnam en ter adoptie ter beschikking stelde.

Lees ook  Veel gemeenten schaffen hondenbelasting af

Omdat het oudere paar een band had, was het moeilijk om voor beide en gouden mandje te vinden.

Eric en Tiffany Dybas hadden recentelijk hun hond verloren. Toen ze het verhaal van Cosmo en Sam hoorden, werden ze meteen verliefd op de oudere honden en besloten ze te adopteren.

Cosmo en Sam zijn gek op hun nieuwe baasjes en worden verwend door hun nieuwe gezin. Ze slapen elke nacht in bed met hun ouders en hebben een grote tuin om in te spelen. Alle dieren verdienen het om een liefdevol thuis te vinden!

‘Beperking én Turkse achternaam’: Vlaamse Sara vond pas na jaren een bijbaantje

Amanda (22) geeft meer dan €42.000 uit om levensechte Barbie te worden – mensen schrikken als ze haar borsten zien