in

Man bedreigt en mishandelt dierenambulancemedewerkster, steekt banden van haar bus lek

Een medewerkster van de dierenambulance is vrijdag in Uithoorn door een onbekende man bedreigd en mishandeld. Daarna kwam de man terug met een mes en stak de banden van haar bus lek.

De vrouw is een gewonde aalscholver aan het helpen als een voorbijganger haar aanspreekt op hoe ze haar werk doet. De man heeft een kindje van een jaar of twee bij zich.

Bij de arm gegrepen
Medewerkster Sylvia vertelt aan Hart van Nederland hoe haar collega, die alleen naar de melding was gegaan, door de man wordt geschoffeerd, terwijl ze haar werk probeert te doen. “Hij noemde haar een amateur en begon foto’s van haar te maken.”

Lees ook  Zelf naar ziekenhuis gereden vrouw (27) dood na wilde schietpartij in Amsterdam

Als reactie hierop maakt de medewerkster ook enkele foto’s van de man. Die is daar niet van gediend en grijpt de dierenambulancemedewerkster hardhandig bij haar arm. De melder is op dat moment ook nog aanwezig en probeert de man rustig te krijgen.

‘Hij kwam terug met een mes’
De agressieve man besluit weg te lopen en de medewerkster gaat geschrokken in haar bus zitten. “Toen kwam de man terug met een mes,” vertelt Sylvia nijdig.

“Hij stak twee keer met het mes in een band van onze bus.” Haar collega blijft verbijsterd achter met een lekke band.

Volgens de dierenambulance zei de man dat de medewerkster geluk had dat hij een klein kind bij zich had, “anders was het veel erger geweest.”

Lees ook  20 jaar voor moord op zwangere minnares: 'Hij heeft probleem dat hij zelf veroorzaakte op gruwelijke manier 'opgelost''

‘Op mijn netvlies’
Sylvia vertelt dat haar collega ontzettend aangeslagen en verdrietig is. “Ik vind het zo erg voor haar. Ze zei tegen me: de beelden staan op mijn netvlies.”

De dierenambulance laat het er niet bij zitten. “Wij zijn verdrietig, woest en super geschrokken hoe deze man het in zijn hoofd haalt om onze vrouwelijke collega zo te behandelen en dan met een mes terug te komen. Aangifte is gedaan!,” schrijft ze op Facebook.

Een andere medewerker van de dierenambulance is later nog teruggegaan om naar de aalscholver te kijken, maar die was er inmiddels vandoor.

Minister De Jonge boos op ‘vaccinvoordringer’ Maarten van Rossem

Meisje (14) blijkt iets te oud om te schommelen, brandweer gebeld