in

Man aangehouden die iedere avond in Utrecht 13 minuten lang op pan slaat als protest tegen avondklok

Aan de Monseigneur van de Weteringstraat in Utrecht is gisteravond een man aangehouden, omdat hij iedere avond dertien minuten lang met een pollepel op een pan slaat als protest tegen de avondklok. Veel buurtgenoten ervaren dit als geluidsoverlast.

De uit Chili afkomstige man groeide op onder het bewind van de dictator Augusto Pinochet. Volgens zijn advocaat Brian Lokollo associeert de man de avondklok direct met wat hij daar heeft meegemaakt. Deze vorm van protesteren zou hij dan ook uit zijn vaderland hebben meegenomen.

Lees ook  Familie van vrouw (38) die overlijdt na vaccin AstraZeneca stapt naar rechter

Volgens Lokollo zijn er zeker mensen die zich aan het protest storen, maar veel buurtbewoners zouden ook met hem sympathiseren. ,,Ik hoor zelfs dat een groep omwonenden vanavond met hem mee wil doen om hem bij te staan.”

Koffie drinken
De man werd tot nu toe twee keer beboet en zondagavond werden zijn pan en pollepel door de politie in beslag genomen.

Het zit Lokollo vooral dwars dat in zijn ogen de politie niet de-escalerend op heeft getreden, maar meteen over is gegaan tot het uitschrijven van boetes. ,,Ze hebben nooit voorgesteld even koffie met hem te gaan drinken of zo”, zegt hij.

Lees ook  Stuur Jason een kaartje voor zijn vierde verjaardag, zijn vijfde haalt hij waarschijnlijk niet

De man is inmiddels naar huis gezonden, maar krijgt mogelijk een gedragsaanwijzing. Toch is hij volgens Lokollo nog niet van plan te stoppen met zijn protest. ,,Ik heb wel voorgesteld of het misschien iets korter kan. Daar wilde hij wel over nadenken.”

Nieuwegeinse vader mis bruikte dochtertje (2): ‘Snap niet dat mensen mij als monster zien’

Vrouw (23) opgepakt voor inrijden op groep kinderen