in

Mama van vier verliest alles, terwijl 8 maanden oude baby op harttransplantatie wacht.

Zien hoe je kind ernstig ziek wordt kan ertoe leiden dat zelfs de kalmste en meest harmonieuze families uit elkaar vallen. Maar wat als je familie niet de middelen heeft om hun kleintje beter te maken?

Soms lijken er gewoon geen opties meer, hoe hard je ook probeert en hoopt. Een moeder van vier en haar gezin uit Tallahassee verloren vrijwel alles wat ze hadden om bij hun baby te kunnen zijn. Autumn Fox, amper acht maanden oud, heeft een harttransplantatie nodig om te overleven.

Het kleine meisje hangt aan de machines en leeft elke dag aan een brede waaier draadjes en tubes. De acht maanden oude Autumn Fox toonde zich haar hele leven lang al een vechter en haar verhaal begon al bij haar geboorte. Ze werd acht weken te vroeg geboren.

De baby uit Tallahassee werd in augustus van vorig jaar geboren, maar Autumn leed aan verschillende gezondheidsproblemen, inclusief genetische aandoeningen en zelfs hersenbloedingen.

“Ik mocht haar niet zien”, zei haar moeder Nicole Smith. “Pas na negen dagen mocht ik haar voor het eerst vasthouden.”

Bovendien vernam de familie dat Autumn hartproblemen had en een harttransplantatie nodig zou hebben.

Autumn wacht nu in het Shands Hospital aan een Extracorporale Membraan Oxygenatie (ECMO) machine, die de ademhaling van de baby overneemt.

Volgens mama Nicole kan het zes maanden tot een jaar duren voor ze een nieuw hart krijgt. De dokters vertelden de familie dat het hart van het kleintje maar aan 25 procent van haar kracht werkt.

“Ze is volledig afhankelijk van levensondersteuning”, zei de moeder van Autumn.

“De hersenbloeding waren nog iets totaal anders. Het hartprobleem is helemaal anders en de genetische aandoeningen zijn nog iets anders. Ze zijn helemaal niet met elkaar verbonden.”

Lees ook!
Personeelstekort politie: agenten gevraagd terug te komen van vakantie

Helaas moest de familie hun zaak, huis en auto opgeven om bij Autumn te kunnen zijn. Na de geboorte van Autumn moesten ze constant over en weer rijden naar het ziekenhuis. De kosten van de benzine en voeding werden algauw teveel.

Ze besloten om permanent dichter bij het ziekenhuis te gaan wonen en verkochten hun voornaamste bezittingen.

Eerst verhuisde het gezin naar een opvangtehuis voor families van zieke kinderen over het Shands Hospital. Later vonden ze met de hulp van een lokale kerk een appartement in de buurt.

De voorbije zes maanden waren een helse strijd voor het gezin. Nicole zei dat er bij haar geboorte geen indicaties waren dat haar dochter zo ziek zou zijn of worden.

Om het leven van Autumn te redden, moet er een ander kind sterven, zodat het meisje een beschikbaar hart zou kunnen krijgen. De donor mag maximaal een jaar oud zijn. Elk dag dat hun baby aan de beademingsmachine hangt, heeft de familie het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Hun nieuwe leven en alles rondom hen kreeg zwaar te lijden onder de situatie. De situatie was ook erg moeilijk voor de oma van het kleintje.

De oma van Autumn, Rebecca Fox, zegt dat ze vaak huilt en dat het hartverscheurend was om te zien hoe haar dochter alles verloor om voor essentiële dingen zoals benzine en eten te betalen. Ze moesten zelfs de schommel van hun achtjarige dochter Haley verkopen. Het meisje huilde toen ze de schommel kwamen weghalen.

Maar niettemin bood Haley haar eigen hart aan om haar zusje te redden.

“Op een dag zei ze: ‘Mama, ik wil Autumn gewoon mijn hart geven. Ik wil dat ze beter wordt”, zei Nicole.

Lees ook!
Crimineel breekt in en probeert 6-jarig meisje te kidnappen, maar dan grijpen oma en opa hard in!

De vijfjarige Mason is autistisch en de tweejarige Brayden moet in een kinderdagverblijf verblijven omdat hij niet in de buurt van het ziekenhuis opgevangen kan worden. Voor Nicole beginnen de dagen erg vroeg en eindigen ze telkens ook heel laat.

Ze staat elke dag op om 5 uur ’s ochtends om haar echtgenoot naar het werk te brengen, haar kinderen naar school en dan brengt ze zoveel mogelijk tijd in het ziekenhuis door. Daarna gaat ze terug naar huis – en belt herhaaldelijk om te vragen hoe het met haar dochter gaat.

“Weinig mensen begrijpen dat je dankbaar moet zijn om een baby te kunnen vasthouden zonder al die draadjes en tubes, want telkens wanneer de monitor piept staat je hart stil”, zei Nicole.

De familie richtte een GoFundMe pagina op om geld in te zamelen om de medische kosten te kunnen betalen die niet door de verzekering gedekt worden. Nicole hoopt dat ze met de donaties meer bij Autumn kunnen zijn.

Op sommige dagen, als ze geluk hebben, kunnen Nicole en Kevin, die al negen jaar samen zijn, hun dochter zien glimlachen. Maar er zijn helaas meer slechte dagen.

“Het is erg moeilijk”, zei Smith. “Je weet nooit wanneer je het telefoontje zal krijgen dat er een hart is.”

De meeste kindjes van haar leeftijd kruipen vrolijk rond en drinken van het flesje. Maar Autumn hangt aan draadjes en slangetjes, wachtend op een nieuw hart.

Maar ze is een echt vechtertje en dankzij haar fantastische familie en haar dokters is er nog altijd hoop.

DEEL dit bericht om Autumn en haar familie te steunen!

Pastoor die meisje (14) m*sbruikte, krijgt lichte straf omdat hij ‘een man van God’ is.

Monique Westenberg heeft grote kans om zwanger te raken