in ,

Machinist zet trein stil om zwaargewond katertje te redden

De treinreizigers die op 26 of 27 april opeens stilstonden in het Noord-Hollandse Sint Pancras en niet wisten waarom, hebben nu een antwoord. De machinist zette de trein stil om een gewond katertje te redden.

300421_54: NS REMT VOOR DIEREN, KAT JACK GERED ORG XMIT: SFTP Upload

De baasjes van de negen maanden oude Jack willen nu weten wie de machinist en conducteur op die trein waren om hen te bedanken, schrijft het Noordhollands Dagblad.


Jack werd bij het eerstvolgende station in Hoorn overgedragen aan de dierenambulance, waarna hij naar de dierenarts werd gebracht die zijn leven redde.

Jack moet voortaan een oog missen, maar verder kan hij prima herstellen, zeggen zijn baasjes tegen de krant.

Aanrijding met brommer
Ze denken dat Jack een aanrijding met een brommer heeft gehad – er zaten rubber bandensporen op zijn kopje – , waaraan hij enkele flinke wonden en een hersenschudding overhield.

Het zwaargewonde katertje kroop waarschijnlijk daarna weg in het gras, vlakbij het spoor. Zonder hulp zou hij het niet hebben gered, maar de machinist of conducteur zag hem en greep dus in.

Omdat de baasjes niet precies weten wanneer dat gebeurde, is nog onbekend wie de helden zijn. Jacks eigenaren hopen daar snel achter te komen, zodat ze hen kunnen bedanken.

Lees ook  Moeder vraagt gebeden voor dochter nadat haar vriend haar in coma slaat

Doorbraak na 17 jaar: Amerikaan (60) opgepakt voor doden prostituee in Amsterdam

Janthe (11) werd zomaar op straat door pubermeiden in elkaar geslagen: ‘Tien verschrikkelijke minuten’