in

Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water

Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.

Vanmiddag werd het lichaam van de Limburger na een dagenlange zoektocht teruggevonden in een kanaal in San Fulgencio, bijna tien kilometer verderop in de regio Alicante.

Een woordvoerder van het ministerie zegt mee te leven met de nabestaanden. Een medewerker van de ambassade is in het gebied en staat de familie consulair bij.

Wandeling
De Limburger maakte zondag een wandeling met familie en vrienden in de buurt van Dolores, een stadje tussen Alicante en Murcia. De groep sloeg alarm nadat de 66-jarige man omstreeks drie uur ‘s middags plotseling was gevallen, in een afwateringskanaal terechtkwam en werd meegevoerd door woest kolkende waterstroom.

De hulpdiensten lanceerden een grootscheepse zoekactie, maar die leverde dagenlang geen spoor van de vermiste man op. ,,Hij kan kilometers ver zijn meegesleurd. Dat bemoeilijkt het zoeken’’, verklaarden de plaatselijke autoriteiten tegenover de media. Een speciale onderwatereenheid van de Guardia Civil reisde naar het gebied af om te helpen zoeken naar de Limburger. Drie dagen later vonden ze het lichaam terug.

Lees ook  Coronagolf door eigenwijze Nederlanders? 'Eerder door onduidelijkheid'

Noodweer
Het zuidoosten van Spanje werd de voorbije dagen getroffen door noodweer met extreem veel regen. Die gota fría (wolkbreuk) veroorzaakte grote overstromingen langs rivieren, vooral in de streek tussen Valencia en Murcia. Daarbij kwamen minstens zes personen om het leven, onder wie een 41-jarige Spanjaard. Hij werd eergisteren dood aangetroffen bij Orihuela, tussen Alicante en Murcia.

De overstromingen in het binnenland bij de Costa Blanca noodzaakten de autoriteiten tot het evacueren van zo’n 3.500 mensen. Plaatselijke media meldden ondergelopen huizen, wegen, spoorwegen en zelfs een compleet ondergelopen arena. Speciale legereenheden bevrijdden 450 mensen uit benarde situaties, vooral op ondergelopen afgelegen plaatsen. In de regio valt naar schatting 260 liter regenwater per vierkante meter per jaar, terwijl er in de afgelopen dagen 300 liter per vierkante meter uit de hemel kwam.

Lees ook  Man vraagt vriendin ten huwelijk en maakt DEZE foto. Vijf minuten later sterft hij…

Premier
De Spaanse premier Pedro Sánchez bracht eergisteren een bezoek aan de door overmatige regenval getroffen gebieden. Orihuela was een van de plaatsen waar hij de schade kwam aanschouwen. De plaats ligt aan de rivier de Segura, een van de stromen die door het overtollige regenwater ver buiten haar oevers is getreden. Sánchez beloofde er alle mogelijke hulp en zei: ,,Wij zullen er voor jullie zijn (om te helpen).” De plaats ligt aan de rivier de Segura, een van de stromen die door het overtollige regenwater ver buiten haar oevers is getreden.

Speciale eenheden van de strijdkrachten hebben 450 mensen uit benarde posities moeten halen, vooral op ondergelopen afgelegen plaatsen. In de regio valt naar schatting 260 liter regenwater per vierkante meter per jaar, terwijl er in de afgelopen dagen 300 liter per vierkante meter uit de hemel kwam. Het slechte weer verplaatst zich naar het westen.

Luchthaven
De luchthaven van Almeria ging vrijdag dicht vanwege het noodweer. Ook zijn veel treinstations en snelwegen gesloten. Het leger is ingezet om voor noodhulp te zorgen in het gebied.

Kleuter (5) overleden na val in water

Ruzie tijdens Turkse uitvaart: zwager steekt neef (44) van overledene dood