in

Leven met een tattoo van je ex: ‘Ik voelde me gebrandmerkt’

Nu bekend is dat Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau uit elkaar gaan, zitten veel mensen met een prangende vraag: wat gaat de voetballer doen met het portret van Yolanthe op zijn buik en de tekst ‘Ik hou van jou, x Yolanthe’ op zijn arm? Hij is niet de eerste, en zal ook niet de laatste zijn, die rondloopt met een tatoeage van een ex. Editie NL sprak met Farah en Guido.

Toen Farah 17 jaar was, werd ze smoorverliefd op Michael. “Het was mijn eerste grote liefde en na zes weken verkering heb ik zelf met naalden en inkt ‘I love Michael’ op mijn been gezet.” Iedereen in Farahs omgeving verklaarde haar voor gek. “Maar dat kon mij toen niks schelen. Ik was jong en helemaal in love.”

Farah en Michael zijn vijftien jaar bij elkaar geweest en hebben samen twee kinderen. Ook tijdens hun relatie zijn er momenten geweest dat Farah spijt had van haar tattoo. “Als het minder goed tussen ons ging, dacht ik wel eens: ‘wat ben ik naïef geweest’, maar dat gevoel verdween altijd wel. Op het moment dat ik merkte dat de relatie stuk liep, voelde ik mij meer en meer gebrandmerkt.”

‘None but ourselves can free our minds’
Een maand nadat het uit was gegaan, heeft Farah haar tatoeage laten bedekken. “Ik ben naar Inked by Fatje in Meppel gegaan. De vrouw die daar werkte heeft heel fijn met mij meegedacht en mij heel goed geholpen.” Inmiddels is Michael helemaal verdwenen en staat er een prachtige schorpioen op het onderbeen van de vrouw.

Lees ook  Groot deel van Nederlanders ziet niets in strenger supermarktbeleid

Boven het dier, tevens sterrenbeeld van Farah, staat de tekst ‘Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds’, uit het nummer Redemption Song van Bob Marley. “Ik heb mezelf echt bevrijd door er een tattoo overheen te laten zetten. Deze tekst herinnert me eraan dat je uiteindelijk alleen zelf voor je eigen vrijheid kunt zorgen.”

‘Liefde is iets tijdelijks’
Toch heeft Farah geen spijt van de tattoo die ze achttien jaar geleden in een impuls zette. “Ik dacht toen gewoon heel anders. Ik was 17. Ik was smoorverliefd”, geeft ze toe. “Nu weet ik dat liefde iets tijdelijks is. Dat het komt en gaat.”

Ze heeft dan ook een advies voor mensen die denken aan een tattoo van hun geliefde. “Doe het, maar zorg ervoor dat je hem over kunt laten tekenen. Het is prachtig om je liefde met een tatoeage te laten zien, maar eerlijk is eerlijk: bijna niemand blijft tot de do*d samen.”

‘Kut, die voorletter staat op m’n arm’
Twee jaar geleden overviel de liefde ook Guido (28), die net nadat de vonk was overgeslagen als verrassing een hartje met de letter ‘c’ liet zetten. “Ik had al een sleeve op mijn rechter bovenarm, met daarin een grote Boeddha. De tattoo voor mijn toenmalige vriendin liet ik in de Boeddha zetten.”

Vol trots liet hij de tekening aan zijn vriendin zien en ook zij was enthousiast. Niet lang daarna kregen de twee een kind, “maar het is allemaal niet gelopen zoals het hoort te gaan. Ik dacht meteen: ‘kut, ik heb die voorletter nog op m’n arm staan.”

Lees ook  Rachel zegt dat André af en toe woedeaanvallen had, waarbij hij het hele huis kort en klein sloeg!

‘Een hele opluchting’
“Ik vond het eerst wel een goed idee om gewoon een nieuwe vriendin te zoeken, wiens naam ook met de ‘c’ begint. Maar dat is helaas niet gelukt.” En de partner die Guido daarna kreeg vond het niet prettig dat hij nog altijd met de letter rondliep.

Omdat de liefdestattoo onderdeel was van een groter geheel, was het voor Guido geen optie om hem weg te halen. “Gelukkig kwam ik er snel achter dat de letter en het hartje met schaduw mooi weggewerkt konden worden. Dat was een hele opluchting.”

‘Een stapel gastendoekjes’
Guido was zo blij met het resultaat, dat hij niet veel later de hele Boeddha heeft laten bijwerken. “Ik vind hem door de schaduweffecten nu nog mooier dan eerst.” Toch heeft ook hij nooit spijt gehad. “Het is mijn lijf. En ik ben al lang blij dat ik alleen voor de voorletter heb gekozen en geen naam of portret op m’n lichaam heb laten zetten.”

Zijn advies? “Als je het doet, zorg er dan voor dat je het altijd kan verbergen. Dat wordt bij Sneijder nog wel een dingetje, denk ik. Misschien kan hij er een hele stapel gastendoekjes overheen laten tatoeëren. Dat zou prachtig zijn.”

Harde clash tussen Denk-voorman Kuzu en WNL-presentatrice

Indiaas meisje (16) maandenlang verkr*cht door vier buschauffeurs