in

Dakloze vrouw tegen haar wil vastgehouden en verkracht

Een man uit Leiden die verdacht werd van verkrachting en mishandeling van een dakloze vrouw is hiervoor vrijgesproken.

De rechtbankachtte wel bewezen dat de Leidenaar de vrouw tegen haar wil heeft vastgehouden.

Daarvoor is hij veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. De officier van justitie eiste twee weken geleden zes jaar cel tegen de Leidenaar.

Het Openbaar Ministerie stelde twee weken geleden bij de behandeling van de zaak, dat de vrouw bij de 53-jarige Leidenaar voor onderdak had aangeklopt.

Volgens het OM had de man haar een aantal dagen vastgehouden in een tuinhuisje op een volkstuinencomplex en haar ver kracht en mishandeld.

Lees ook  Door p*dohunters ontmaskerde Zwollenaar hoort celstraf en behandeling tegen zich eisen

De vrouw zou van 6 tot 9 maart in het tuinhuisje vast hebben gezeten. Uiteindelijk wist zij te ontsnappen en werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Ze werd meerdere keren geopereerd en heeft nu een stoma.

Leidenaar had s*ks met vrouw
De politie startte een onderzoek toen het ziekenhuis belde over haar verwondingen. Dat leidde naar de 53-jarige verdachte.

Hij geeft toe s*ks te hebben gehad met de vrouw, maar ontkent de ver krachting en zware mishandeling.

Volgens hem was zij al gewond toen ze bij hem kwam. Hoe het dan toch tot s*ks kwam, kon de man niet goed verklaren. Bovendien gaf hij toe dat ze ruzie met elkaar kregen.

Lees ook  Ambulancemedewerkers aangevallen en gestompt terwijl ze oude vrouw helpen

De rechtbank stelt dat, hoewel er bij de vrouw ernstig letsel is vastgesteld, dit niet binnen 24 uur is onderzocht, waardoor de ouderdom van het letsel niet is vast te stellen.

Ook zijn de verklaringen van het slachtoffer tegenstrijdig en ontkende de Leidenaar alle beschuldigingen van mishandeling en ver krachting. Daarom is de Leidenaar vrijgesproken van ver krachting en mishandeling.

Telefoon en ID-kaart afgepakt
De Leidenaar had de telefoon en ID-kaart van het slachtoffer afgepakt om te zorgen dat ze niet weg kon. Daarvoor is hij door de rechtbank veroordeeld tot zes maanden cel.

Hond knetterstoned na wandeling door polder: ‘Het is wel Brabant’

Zo zien de lekkere zussen van Temptations Fabiola eruit