in

Laat NOOIT een waterfles in je auto achter deze zomer – deel de waarschuwing!!!

Het is een levensbedreigend gevaar dat ertoe kan leiden dat het interieur van een auto vlam vat.

Nu waarschuwen brandweerlieden de potentieel verwoestende gevolgen van het achterlaten van waterflessen in je auto op warme zomerdagen.

Iedereen is waarschijnlijk op de hoogte van de hete binnenkant van auto’s in de zomer. Sterker nog, uit een onderzoek van Stanford University bleek dat op zonnige dagen met temperaturen van 22-35 ° C de temperatuur in een geparkeerde auto binnen de geparkeerde auto 36 ° C kan worden binnen een uur.

Maar het is niet alleen het gevaar van het achterlaten van kinderen en honden in geparkeerde auto’s waar bestuurders waakzaam moeten zijn. Een heldere plastic waterfles in een auto achterlaten op een zonnige dag kan ook een ramp betekenen.

Brandweerlieden van Oklahoma’s Midwest City Fire Department voerden een test uit en ontdekten dat zonlicht dat werd versterkt door een waterfles, een temperatuur van 120 ° C bereikte. Waterfles werkt als een vergrootglas en intensifieert zonlicht genoeg om het interieur van een auto te verbranden. De brandweerlieden hebben daarom een ​​waarschuwing afgegeven: laat geen waterflessen achter in je auto of zorg ervoor dat ze niet in direct zonlicht staan!

Lees ook  Nooit te veel kracht zetten als je puistje van een ander uitknijpt

“Het zonlicht zal erdoorheen komen wanneer het is gevuld met vloeistof en fungeren als een vergrootglas zoals bij gewone optica. Het maakt gebruik van de vloeistof en het heldere materiaal om een ​​gefocusseerde straal te ontwikkelen en het kan inderdaad brand veroorzaken, een verbranding, ” vertelde brandweerman David Richardson aan KFOR News.

“Vloog in brand op de stoel”
Een andere persoon die waarschuwt voor dit gevaar is ingenieur Dioni Amuchastegui.

Lees ook  Moslimmeisje wil haar hijab afdoen – dan zegt haar vader dit

“Ik neem een ​​vroege lunch en zit in de vrachtwagen. Ik zag wat rook uit mijn ooghoek en keek om me heen en zag dat het licht door een waterfles gebroken werd en begon de stoel in brand te zetten, “zei Amuchastegui.

Gelukkig ontdekte Amuchastegui op tijd wat er gebeurde. Maar het had kunnen eindigen in een ramp. Zijn werkgever, Idaho Power, verspreidde een waarschuwing op Facebook.

“Iedereen heeft ​​waterflessen. Dus als je er een in de cabine van de truck hebt, houd hem dan buiten de zon, “zegt Richard McKinnies in de clip, die meer dan een half miljoen keer bekeken is.

Druk op Facebook op de knop DELEN om je vrienden op de hoogte te stellen van de belangrijke waarschuwing van de brandweerman. Iedereen moet deze informatie kennen deze zomer!

Verpleegster neemt foto’s van oude vrouw haar hand – detail in foto maakt internet wild

Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Koen 17