in

Knak jij met je vingers? Dan is het belangrijk dat je dit weet! Dit verandert alles!

Vanaf dat ik een klein kind was knak ik al met mijn vingers. Maar elke keer dat ik het deed vertelden mijn ouders mij dat het slecht was voor mijn handen en dat het artritis kan veroorzaken.

Andere mensen om mij heen vertelden mij weer dat het helemaal niet slecht voor je is! Wie heeft er nou gelijk? Gelukkig heeft een radioloog uit Californië genaamd dr. Boutin hier jaren onderzoek naar gedaan en kan hij ons meer vertellen over het knakken van je vingers.

Wanneer je jouw vingers knakt dan strek je de botjes in de vingers uit elkaar. Hierdoor komt er minder druk te staan op het gewricht dat er tussen zit. Dit gewricht tussen de botjes bevat vloeistof met gassen. Wanneer je je vingers knakt dan knak je niet je botten maar het ‘knak geluid’ komt van de gasbelletjes die vrij komen.

Lees ook!
Het huwelijksgeheim van Twan Huys

Wanneer je je vingers knakt dan strek je het gewricht tussen de botjes. Daardoor kan je je vingers gemakkelijker bewegen. Daarom doen veel atleten het wanneer ze met hun handen aan de slag moeten.

Nu de grote vraag? Is het slecht voor je?
Geluk voor alle knakkers onder ons: Het is niet slecht voor je! Het knakken van je vingers wordt door heel veel mensen onprettig bevonden maar slecht is het niet. Bewijs: Een professor heeft een nobelprijs gewonnen omdat hij 60 jaar lang met zijn linkerhand dagelijks knakte en zijn rechterhand niet. Het resultaat: Beide handen waren even gezond! Uit andere onderzoeken is ook gebleken dat het knakken van je vingers geen artritis veroorzaak

Lees ook!
Dit gebeurt als je niet wil meewerken en je vriend ook mee komt bemoeien

Je kan dus gewoon lekker doorgaan met knakken!

Ben jij een knakker? Laat het weten in de reacties!

Hond overlijdt 15 seconden nadat zijn baasje de strijd verloor tegen kanker.

Agent vindt verminkt lijk in bos: “Het is Sophie, de studente die bij de verkeerde deur aanbelde”