in

Kleuter (5) twee keer toegetakeld door hond van moeders partner

LIEVEGEM – Een 5-jarig jongetje is opgenomen in het ziekenhuis omdat hij tot twee keer toe is toegetakeld door de hond van de partner van zijn moeder.

Nadat het jongetje afgelopen week voor de eerste keer in het ziekenhuis behandeld moest worden, werd het kind bij thuiskomst opnieuw gegrepen door dezelfde hond.

De bijtincidenten vonden plaats in een woning in het Oost-Vlaamse Lievegem. De ouders van de kleuter zijn gescheiden en de moeder van het kind heeft inmiddels een nieuwe vriend.

  Wie was ‘The Falling Man’ op de iconische foto van 11 september 2001

„Toen mijn ex-vrouw na het uitlaten met de hond binnenkwam, is het dier meteen op mijn zoon gesprongen”, zegt de vader van het jongetje tegen Nieuwsblad.

De jonge pitbullterriër beet de kleuter in zijn arm en in zijn oor. Na twee nachtjes mocht hij weer naar huis, waar hij wederom door de hond werd gegrepen.

De kleuter werd et nieuwe verwondingen aan zijn keel en oksel naar het ziekenhuis gebracht.

  Nooit te veel kracht zetten als je puistje van een ander uitknijpt

’Niemand grijpt in’
Het Universitair Ziekenhuis in Gent schakelde na beide incidenten de politie in. „Niemand grijpt in”, aldus de vader. Volgens bezorgde man moet de hond een spuitje krijgen.

Voor zover bekend zou de hond nog steeds bij de moeder en haar partner in Lievegem zijn. De vader van het jongetje hoopt dat er hard wordt opgetreden: „Straks moet mijn zoon daar misschien opnieuw heen.”

Wanhopige kat sleept het levenloze lichaam van de beste vriend naar het nabijgelegen asiel om hulp te zoeken

Dode en twee gewonden bij steekincident zorginstelling Wageningen