in ,

Kinderen van Izabell werden weggehaald door jeugdzorg: ‘Ze gilden van angst’

Na jaren van huiselijk geweld werden twee kinderen van zangeres Izabell Ventura (29) in een pleeggezin geplaatst.

Acht jaar later werkt ze aan haar zangcarrière en hoopt ze op een naderende hereniging met haar kroost. ‘Ik blijf voor ze vechten, tot de hoogste rechter.’

,,Het moment dat jeugdzorg, de kinderbescherming en de politie voor de deur stonden om mijn kinderen op te halen, vergeet ik nooit meer.

Het is acht jaar geleden, mijn dochter en zoon waren respectievelijk vier en nog geen zes maanden oud.

De vrouw van jeugdzorg adviseerde: als jij overstuur raakt, wordt het voor de kinderen alleen nog maar erger. Zo rustig mogelijk zette ik ze op de achterbank van haar auto, maar ze gilden van angst.

”Rustig zette ik ze op de achterbank van haar auto, maar de kinderen gilden van angst”
– Izabell Ventura

Op de vlucht
Voor de vader van de kinderen was ik toen al op de vlucht. Ik verbleef in een Blijf-van-mijn-lijfhuis en woonde op verschillende geheime adressen. Telkens wist hij ons te vinden en begon de terreur opnieuw.

Voor hun eigen veiligheid wonen mijn dochter van 11 en zoon van 9 bij een pleeggezin. Eens per maand krijg ik ze twee uurtjes te zien, terwijl hun pleegvader op de bank een dutje doet. Het afscheid is altijd pijnlijk, maar ik houd me sterk. Ik breek pas als de kinderen weg zijn.

”Eens per maand krijg ik ze twee uurtjes te zien, terwijl hun pleegvader in een hoekje op de bank een dutje doet”
– Izabell Ventura

Binnenkort wordt mijn dochter twaalf. Dan mag ze via de rechtbank verzoeken om weer bij mij te komen wonen.

Dat doet ze niet, omdat ze dan haar broertje moet achterlaten bij het pleeggezin. Mijn moederhart huilt, maar ze blijven wel samen.

Dat biedt troost. Aan mijn zoontje, die heel jong was toen ik hem kwijt raakte, merk je dat hij door anderen wordt opgevoed. Mijn dochter heeft dat wat minder. In haar rebelse karakter zie ik mezelf terug.

Lees ook  Poepoverlast in Groningen: Binnenstad zit onder laagje stront

Dan zie ik dat gewiekste meisje dat op haar zestiende, tijdens haar havo-tijd, van donderdag tot zondag stiekem in discotheek Hollywood Music Hall werkte.

Mijn ouders dachten dat ik bij een vriendin sliep, maar in werkelijkheid stond ik in de R&B-zaal achter de bar.

Zangeres worden
In de R&B-zaal en was ik helemaal op mijn plek. Ik nam wel bestellingen aan, maar met mijn gedachten was ik bij de muziek.

Al op jonge leeftijd wilde ik zangeres worden. Daar had ik aanleg voor. Niet voor niets won ik vele talentenjachten.

Nadat mijn ouders erachter kwamen waar ik in het weekend uithing, moest ik stoppen met mijn werkzaamheden achter de bar. Ze waren erg bezorgd in die tijd. Ik was jong en naïef en het fenomeen loverboy was in opkomst.

Daar was ik gelukkig niet gevoelig voor. Wel werd ik verliefd op de vader van mijn kinderen. Het was meteen dik aan.

Op mijn zeventiende raakte ik zwanger, terwijl ik net aan mijn dansopleiding aan de Codarts was begonnen – vastbesloten om de richting muziekproductie te kiezen. Daar ben ik direct mee gestopt.

Posters
Mijn vriend vond een carrière in de muziek toch al niets voor mij. ‘Dan gaan jongens posters van jou boven hun bed plakken’, zei hij afkeurend.

Ik ben slachtof­fer, geen dader. Daarom blijf ik voor mijn kinderen vechten, tot de hoogste rechter

Izabell Ventura
Van jaloezie ging het naar geweld. Ik ben vaak het huis uit gevlucht, heb op geheime adressen gewoond, heb op het randje van de afgrond gestaan en uiteindelijk ten einde raad aangeklopt bij de kinderbescherming.

Dat ervoor gekozen is om mijn oudste twee kinderen uit huis te plaatsen, daar strijd ik tegen. Ik ben slachtoffer, geen dader. Daarom blijf ik voor ze vechten, tot de hoogste rechter.

Lees ook  Maak kennis met Kelly, één van de knapste verpleegsters ter wereld (foto’s)

‘Heb je meer muziek?’, reageerde Ronnie Flex op een nummer van mij. ‘Wij moeten snel de studio in.’
– Izabell Ventura

In de tussentijd werk ik hard aan mijn zangcarrière. Mijn stijl? Soulvolle R&B. Maar ik kan ook prima uit de voeten met hiphop en rapmuziek. Nummers schrijf ik zelf. Producers uit het hele land nodigen mij uit in hun studio.

Het balletje begon te rollen door een post op sociale media van rapper Ronnie Flex. ‘Jij bent keihard.

Heb je meer muziek?’ reageerde hij op een nummer van mij. Nadat hij meer van mij hoorde, zei hij: ‘wij moeten snel de studio in.’ Dat gaat hopelijk binnenkort gebeuren.

Miljoen op bankrekening
Mijn doelen voor dit jaar zijn onder meer een album uitbrengen, een MTV Award winnen en een miljoen euro op mijn bankrekening.

Die doelen heb ik op een papiertje geschreven en op de kledingkast in mijn slaapkamer geplakt. Elke dag kijk ik ernaar.

Want wat ik wil, dat doe ik. Drie maanden terug had ik de nieuwe Macbook Pro nodig. Hij staat al in de gang. Dure muzieksoftware van Logic?

Die heb ik inmiddels aangeschaft. Eind van deze maand heb ik mijn microfoon. Maakt niet uit hoe, maar hij komt er. Dat betaal ik van mijn acteerwerk en bijbaan in de zorg.


Sinds vorige week sta ik ingeschreven bij Buma Stemra. Vanaf nu word ik betaald als er ergens muziek van mij wordt gedraaid. Ik ben een onafhankelijk artiest en laat niemand meer bepalen wat goed voor mij is.

Moeder op Spotify
In december is mijn nieuwe single ‘Feelings’ uitgekomen; een Nederlandstalige soulplaat. Hij was nog maar net uit, of de hele school van mijn dochter wist het.

‘Mijn moeder staat op Spotify’, vertelde mijn dochter haar klasgenoten trots. Toen ik dat hoorde, besefte ik dat ik op de goede weg ben.”

Tiener (16) ernstig gewond na aanval met mes in opvanghuis in Eigenbrakel

Baby in wandelwagen rolt vijver in terwijl moeder aan het winkelen is in Harderwijk