in

Kendall Jenner bekritiseerd om ‘plastische chirurgie’ bij hond

De Kardashians zijn niet bang voor een beetje controverse. Dit keer is het Kendall Jenner (24) die het vuurtje opstookt.

Het topmodel heeft een Dobermann-pup waarmee ze maar al te graag pronkt op social media, maar dit keer kreeg ze er behoorlijk wat kritiek door.

‘Het is voor de look en dat is de enige reden’. Kendall en haar Dobermann zijn onafscheidelijk, maar de realityster heeft het dit keer te bont gemaakt volgens haar volgers.

De pup verschijnt geregeld op haar Instagrampagina, alleen viel het dit keer op dat ‘ie er wat anders uitzag dan normaal. ‘Heb je de staart en de oren van je hond afgeknipt?’ vraagt één fan.

De techniek achter het ‘knippen’ van de Dobermann-staart heet couperen. Van nature is de staart namelijk tamelijk lang en gekruld, maar om het beestje ‘mooier’ te maken, wordt de staart vlak na de geboorte operatief verwijderd.

Lees ook  Ouders dumpen zieke tweelingbaby’s in bos ‘nadat ze ruim 10.000 euro aan donaties kregen’

Ook bij de oren wordt dit gedaan, zodat ze recht overeind blijven staan. Wederom gaat het hier om een schoonheidsideaal bij de beestjes. En Kendalls hond lijkt beide ingrepen te hebben gehad. Dat levert behoorlijk wat kritiek op.

‘Ze heeft het niet zelf afgeknipt’, legt één volger uit naar aanleiding van de vele reacties over de hond.

Zowel voor de oren als voor de staart worden gezondheidsredenen verzonnen om ze in te korten. De staart is van nature te dun, waardoor ‘ie sneller breekt.

Bovendien zouden Dobermanns sneller een oorinfectie krijgen als de oren niet worden gecoupeerd. Maar dat gaat er niet in bij de critici. ‘Het is voor de look en dat is de enige reden.’

Lees ook  Vrouwelijke stierengevechtster in ziekenhuis nadat ze werd aangevallen in het gezicht door zware stier

Deze procedures zijn ook illegaal in Nederland en vele andere landen, tenzij er een daadwerkelijke medische reden voor is zoals een tumor in het oor of in de staart.

De Kardashian-Jenner familie wordt sowieso vaak bekritiseerd om hun omgang met dieren. Eens in de zoveel tijd lijken ze nieuwe honden in huis te nemen, waarna de oude viervoeters opeens verdwenen zijn.

Rapper Lil’ Kleine werd er ook van beschuldigd zijn hondje te hebben verwaarloosd, maar dat bleek net anders te liggen. Je ziet het in de video hieronder.

Vermiste Rosalind (72) uit Alphen aan den Rijn dood gevonden..

80-jarig ver krachtingsslachtoffer kan verhaal niet doen