in ,

Kat springt uit brandend gebouw, stuitert een keer en rent ongedeerd weg

Een kat uit het Amerikaanse Chicago stelde deze week haar negens levens ernstig op de proef. Om aan een flatbrand te ontsnappen, sprong ze uit het raam van de vierde verdieping, technisch gezien de vijfde verdieping in de VS, maakte daarbij een perfecte landing en kon vervolgens rustig weglopen.

Het was de brandweer van Chicago die het filmpje maakte. Enkele brandweerlieden waren een brand aan het blussen in een flatgebouw, toen opeens een zwarte kat kwam piepen bij een gebroken raam op de vierde verdieping – wat in de VS overigens de vijfde verdieping wordt genoemd, aangezien Amerikanen de begane grond meetellen als een eerste verdieping.

Lees ook  Gezocht: professioneel wc-ganger met hoop poepervaring (m/v)

Het dier hield zich nog kort tegen de zijkanten van het gebouw vast, maar besloot onmiddellijk daarna de sprong te wagen.

Haar gedurfde stunt in het bijzijn van heel wat toeschouwers werd gelukkig geen ‘catastrofe’. De kat landde met haar vier poten op het gras, stuiterde een keer omhoog en kon daarna weglopen.

Lees ook  Je kunt nu kettinkjes kopen die voor het poepgat van je kat hangen!

“Het dier verschool zich onder mijn auto, totdat ze zich na een paar minuten beter voelde en naar buiten kwam”, zegt brandweerwoordvoerder Larry Langford tegen The Guardian.

“Ze probeerde zelfs even daarna een muur te beklimmen om waarschijnlijk weer in het appartement te raken.” Het dier had geen zichtbare verwondingen.

De eigenaar van de kat is nog niet gevonden. Bij de brand vielen bovendien ook geen slachtoffers.

Zo zien de lekkere zussen van Temptations Fabiola eruit

Bij dit bedrijf mag je 30 minuten per dag jezelf bevr*digen tijdens de werkuren