in

Kabinet: terrassen voorlopig niet open

Het kabinet voelt er niets voor om de terrassen te openen. Een Kamermeerderheid drong er vandaag in het debat over de coronacrisis op aan te kijken naar meer versoepelingen in de horeca.

Premier Rutte zei dat het nu openstellen van de terrassen niet verstandig is, omdat die “een eigen aanzuigende werking hebben”. Hij wil wel bekijken wat bij een eventuele volgende stap mogelijk is.

Het kabinet vindt de tijd ook nog niet rijp om maatregelen te versoepelen voor universiteiten en hogescholen.

Lees ook  Bestuurder knalt tegen reclamebord aan, zijn verklaring? Brain freeze door een milkshake

In het debat drongen veel partijen daarop aan, omdat de situatie in het hoger onderwijs volgens hen steeds nijpender wordt.

Rutte zei te geloven dat universiteiten en hogescholen wel versoepelingen kunnen organiseren. Maar hij benadrukte dat er dan ook meer verplaatsingen komen, met alle gevolgen van dien.

Ook Rutte wil dat er snel meer fysiek onderwijs mogelijk wordt op universiteiten en hogescholen, maar hij kan daar nog geen datum op plakken: “Het moet wel kunnen; het gaat om de balans”.

Lees ook  Tienerjongen slaat hardlopende Utrechtse (22) gebroken oogkas en gebroken neus

Het kabinet wil nu prioriteit geven aan het voortgezet onderwijs en het mbo. En Rutte wees op de versoepelingen in de economie en in de sport.

De premier sprak van ‘kleine bewegingen’. Hij benadrukte net als gisteren bij de persconferentie, dat het kabinet met de verruimingen toch al enig risico neemt.

RIVM: 4420 nieuwe coronabesmettingen, aantal ziekenhuisopnames afgenomen

Man doodgestoken in park