in

Justitie wil rijleraar in cel na s*ks met leerlinge (17): Roah M. gaf rijlessen in ruil voor ‘ritjes’

Als rijschoolhouder fantaseerde Roah M. (24) uit Capelle aan den IJssel over s*ks met vrouwelijke leerlingen in ruil voor gratis rijlessen. Hij plaatste een s*ksadvertentie, waar een 17-jarig meisje uit Spijkenisse op reageerde.

‘Wie wil er (18+) rijles voor betaling in natura’, schreef de toen 23-jarige M. in zijn advertentietekst op S*ksjobs.

Met enkele reageerders voerde hij spannende gesprekjes, maar met een kandidate uit Spijkenisse sprak hij daadwerkelijk af.

,,Ze reageerde met een foto van zichzelf’’, vertelde de rijleraar. ,,Ik heb haar opgehaald in Spijkenisse.’’

Onderweg maakten de twee een praatje en reden richting de McDonald’s in Spijkenisse. M: ,,Ik vroeg haar hoe oud ze was en ze zei 18. Ik had haar ouder ingeschat.

Ik vroeg om haar identiteitsbewijs, maar dat had ze niet bij zich. Bij de Mac liet ze een pasje zien met haar naam en geboortedatum. Wat voor pasje? Dat weet ik niet meer.’’

”Ze was net 18 geworden. Ik heb haar zelfs gefelici­teerd”
– Roah M. (24)

De voormalige bezorger van AH zei dat het gebruikelijk was om bij controle, bijvoorbeeld bij alcoholverkoop, te kijken naar het geboortejaar. ,,Ze was net 18 geworden. Ik heb haar zelfs gefeliciteerd.’’

S*ks in recreatiegebied
De advocate van het slachtoffer noemde die bewering tijdens het proces onzin. ,,Er stond geen foto of geboortedatum op dat pasje’’, zei de raadsvrouw.

Lees ook  Vrouw met baby heeft relatie met afschuwelijke pedo terwijl ze weet wat hij met 7 jarig meisje heeft gedaan

Omdat het op het parkeerterrein bij de Mac te druk was, reden ze door naar recreatiegebied Bernisse.

Daar hadden de twee op 7 oktober 2019 voor het eerst seks met elkaar. In de week erna spraken de leraar en leerling nog twee keer met elkaar af voor ‘ritjes’.

”Ik was verloofd, maar werd opgewonden van het idee van vreemdgaan”
– Roah M. (24)

De rechters vroegen de Capellenaar donderdag hoe hij tot de actie was gekomen. ,,Ik was verloofd, maar werd opgewonden van het idee van vreemdgaan’’, antwoordde M. ,,Dan wordt de fantasie werkelijkheid en ontdek je dat het best tegenvalt.’’

Drie gratis rijlessen
Die verklaring vonden de rechters vreemd, omdat er drie keer gratis rijles werd gegeven in ruil voor geslachtsgemeenschap en or*le bevrediging. M. beweerde dat het initiatief voor de andere keren vooral van het meisje was gekomen.

”Ze zei bij de politie dat ze het wel makkelijk vond om zo haar rijlessen te financie­ren”
– Citaat uit strafdossier

De bijzondere rijlessen kwamen een maand later uit toen haar ouders en school ontdekten dat het niet goed ging met het meisje uit Spijkenisse.

Na onderzoek bleek ze te lijden aan psychische aandoeningen. ,,Ze zei bij de politie dat ze het wel makkelijk vond om zo haar rijlessen te financieren. Maar een maand later vond ze het niet meer oké’’, citeerden de rechters uit het strafdossier.

Lees ook  'Moordverdachte woonde weken in huis met lichaam gewurgde Gita'

Na de aangifte reageerde een rechercheur onder de valse naam Daphne op de s*ksadvertentie van M.

Daarbij vroeg de Capellenaar naar haar leeftijd. ,,Toen zei Daphne dat ze over vijf maanden 18 jaar zou worden.

En vroeg hoe ze rijlessen kon krijgen. U antwoordde dat iets seksueels viel te bespreken’’, hielden de rechters de verdachte voor.

M. beweerde dat het een test was. ,,Ik vermoedde dat het pedojagers waren. Ik wist dat ik met een volwassene te maken had. Ik wilde ze testen.’’

Goede deal
De officier geloofde dat verhaal niet en eiste een celstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk.

Verder zou M. geen rijlessen meer mogen geven aan kinderen van 16 of 17 jaar. Volgens haar had hij mis bruik gemaakt van een kwetsbaar, minderjarig meisje.

”Ze was 17,5 en voor haar leek dit een goede deal”
– Advocaat van M.

De advocaat van M. vond zijn cliënt niet strafbaar. ,,Ze was 17,5 en voor haar leek dit een goede deal’’, zei de raadsman.

,,Het was geheel vrijwillig en pas achteraf werd haar problematiek duidelijk. En alles bij elkaar maakt dat hij er toch wel van uit kon gaan dat ze al 18 was.’’

De rechtbank doet op 25 maart uitspraak.

Masker verlost zieke Wouter van het eeuwige binnen zitten: ‘Ik heb de politie al gebeld’

Man verdrinkt autistische zonen om verzekering op te lichten