in

Jos Brech verraden en in de val gelokt!

In een hangmat, gespannen tussen twee bomen, naast een schommel en bij een kampvuur in de uitgestrekte bossen van centraal Catalonië verschool Jos Brech zich de laatste drie maanden. Eind mei klopte de Nederlander aan bij een commune waar yoga-retraites worden gehouden, diep verstopt in de heuvels rond het dorpje Castellterçol, op een uur rijden van Barcelona. Eerder zou hij in de bergen bij Terrassa, dichter bij Barcelona, hebben verbleven.

Gisterochtend kreeg de eigenaar van het huis, waar Brech hielp met talloze werkzaamheden, een telefoontje van de Spaanse politie, die de woning niet kon vinden, zo goed ligt hij verstopt, aan het einde van een moeilijk begaanbaar pad van vijf kilometer. ,,Ik wilde niet dat de politie ons kamp zou binnenvallen, dus maakte ik de afspraak dat ik de Nederlander naar een open plek zou meenemen,

Lees ook  Whatsapp heeft een nieuwe functie

De 55-jarige verdachte werd aangehouden toen hij naar buiten ging om brandhout te kappen.  De opsporingsdiensten vermoeden dat Brech sinds zijn verdwijning in februari door Europa heeft gereisd en verbleef in verlaten woningen. Hij heeft mogelijk gewerkt in ruil voor voedsel.

Onder de eigendommen van Brech trof de Spaanse politie veel gereedschap waarmee hij in de wildernis kon overleven, zoals visgerei, een boek over eetbare planten, gedroogd voedsel, laarzen en bergkleding en allerlei soorten batterijen. Ook had hij zijn paspoort bij zich.

Lees ook  29-jarige vader “sloeg en kneep pasgeboren dochter d00d omdat hij haar luier niet wilde verversen.”

Door deze oefeningen elke dag drie minuten te doen krijg je strakke billen

Justitie kan het nog moeilijk krijgen om Jos Brech voor alles te vervolgen