in

Jongetje (4) verslaat tweemaal kanker en begint eerste dag op school na levensreddende transplantatie

De kleine Josh Stockhill is pas vier jaar oud, maar heeft meer achter de rug dan veel mensen in hun hele leven mee zullen maken. Het jongetje heeft twee keer leukemie verslagen en, tegen alle verwachtingen in, is hij pas voor het eerst naar school gegaan.

De moeder van Josh, Kirsty Knighton, bekende volgens LADbible dat ze soms dacht ze dat hem nooit in zijn schooluniform zou zien, nadat Josh met leukemie werd gediagnosticeerd toen hij pas acht maanden oud was.

Hoewel het arme jongetje nog nauwelijks kon kruipen, kreeg hij chemotherapie. Tijdens de eerste maand van de chemo kreeg Josh sepsis en belandde hij op de intensive care.

Lees ook  Ken jij de 2 functies van het gat in de gootsteen?

Zijn ouders kregen te horen dat de kansen heel erg gering waren en dat hij misschien niet eens de nacht zou overleven. Maar Josh bleek een vechter en overleefde. Na negen maanden van intensieve chemotherapie leek hij te zijn genezen.

Maar, toen Josh twee jaar oud was, kregen zijn ouders Kirsty (36) en Craig (40) nogmaals een enorme schok te verwerken: de kanker was teruggekeerd. Hij had een hersenmerg transplantatie nodig om te overleven.

Gelukkig werd een geschikte match in Spanje gevonden. In november is het twee jaar sinds de succesvolle operatie.

Afgelopen woensdag ging Josh voor het eerst naar school! Een heel emotioneel moment voor ouders! Kirsty zei: “Ik werd zo emotioneel toen hij het uniform aan deed. We hebben zoveel kinderen gezien die onze reis niet hebben gehaald – we zijn zo dankbaar dat Josh deze kans heeft.”

Lees ook  Nieuw onderzoek toont aan: vaccinaties veroorzaken écht geen autisme

“Hij zal zijn hele leven medicijnen gebruiken en levenslang gecontroleerd worden vanwege de ernst van zijn leukemie. We weten niet wat de toekomst voor hem in petto heeft. Maar hij is zo’n vrolijk kind. Hij is zo opgewonden om naar school te gaan.”

Kirsty moedigt mensen aan om te overwegen bloed te doneren wanneer ze kunnen, nadat een cruciale navelstrengbloeddonatie het leven van Josh redde. “Het is zo, zo belangrijk – als je ooit de kans krijgt om te doneren, alsjeblieft.”

Vrouw met kanker trouwt in ziekenhuis, maar 18 uur later maakt vreugde plaats voor verdriet

Hier zijn 6 tekenen die wijzen op een magnesiumtekort – pas op dat u ze niet onderschat