in

Jongen (20) vastgebonden en voor 8.000 euro beroofd bij ’internetdate’ Amsterdam

Een 20-jarige jongen is vorig jaar vastgebonden en gewelddadig beroofd in Amsterdam. Hij had op internet een afspraakje gemaakt met een ’leuk meisje’. Vervolgens werd hij in een hinderlaag gelokt. Een 23-jarige vrouw is vandaag opgepakt.

Dat maakt de recherche vandaag bekend. De 23-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving.

De 20-jarige jongen had vorig jaar een afspraak gemaakt met een meisje. Hij had haar via internet leren kennen. Op 26 november 2018 loopt hij nietsvermoedend vanaf het metrostation Jan van Galenstraat in de richting van de Willem Augustinstraat, en gaat linksaf.

Lees ook!
Niet alleen in bed: op deze 4 vreemde plekken kun je bedwantsen ook oplopen

Vlak na een viaduct van het treinspoor wordt hij de bosjes ingetrokken. Hij beschrijft hoe drie jongens hem vasthouden, zijn handen en voeten vastbinden, en onder bedreiging van een mes zijn telefoon afpakken, en de inlogcode voor mobiel bankieren opeisen.

Mobiel bankieren
Er wordt 8.000 euro van de spaarrekening naar de betaalrekening overgemaakt. Vervolgens gaan de jongens op pad. Ze halen de duizenden euro’s bij verschillende pinautomaten van de betaalrekening af. Al die tijd blijft de jongen in de bosjes zitten.

Lees ook!
Jongetje (3) lag twee minuten onder water terwijl mama high werd van drank en drugs.

Na enige tijd wist de jongen hulp in te schakelen van omstanders. Terwijl de 23-jarige vrouw nu is aangehouden, zijn de jongens die de gewelddadige beroving uitvoerden, nog op vrije voeten.

Uitvinder labradoodle: ik creëerde een monster

Marions dochter werd vermoord: Romy zag nooit ergens kwaad in