in ,

Jonge vader (24) bezwijkt aan coronavirus

Een 24-jarige man uit het Henegouwse Trivières (La Louvière) is begin deze maand overleden aan de gevolgen van het coronavirus, schrijven de Sudpresse-kranten. Ayrton was drie dagen eerder opgenomen.

De jonge vader leed sinds zijn geboorte aan de longaandoening Bronchopulmonale dysplasie (BPD) en verbleef in zijn jeugd langere periodes in het kinderziekenhuis.

De man werd in november vader van een zoontje. Als risicopatiënt mocht hij de bevalling niet fysiek bijwonen. Via videoverbinding kon hij toch de geboorte volgen. Zijn zoontje was alles voor hem, verklaarde zijn moeder Marie-Pierre aan de krantengroep.

Lees ook  Poep jij weleens in de douche? Je bent niet alleen!

Ayrton nam alle voorzorgsmaatregelen, maar raakte alsnog besmet met het coronavirus. Zijn gezondheid verslechterde, waarna een ziekenhuisopname noodzakelijk bleek.

Drie dagen later bleek zijn toestand levensbedreigend. Zijn diepbedroefde naasten konden in het ziekenhuis nog afscheid nemen. “Hij is in onze armen gestorven”, aldus Marie-Pierre.

Haar zoon was een goedlachse kerel “die ervan hield om grapjes te maken en iedereen aan het lachen te brengen.”

Lees ook  Geen zin in koken? Dan kun je altijd nog een tosti frikandel speciaal maken

Hij was gek op het carnaval in Henegouwen en voetbal, “al liet zijn gezondheid het nooit toe om zelf te sporten”.

“Als kind pakte hij dan maar een bal op en zei hij tegen iedereen dat hij voetbalde.” De uitvaartplechtigheid heeft gisteren in beperkte kring plaatsgevonden.

Aha: zwangere vrouwen kunnen aan hun navel zien wat het geslacht wordt

Tienerjongen slaat hardlopende Utrechtse (22) gebroken oogkas en gebroken neus