in

Jan Dulles over verlies dochter: ‘Het moet in één nacht gebeurd zijn’

Een beladen aflevering van ‘Humberto’. Jan Dulles (46) is te gast met de 3J’s om het nummer ‘Vreemde Leegte’ ten gehore te brengen, maar schuift eerst aan voor een emotioneel gesprek over het onderwerp van het nummer: het overlijden van zijn nog maar drie maanden oude dochter Donna.

Het verlies van je kind is de nachtmerrie van ieder ouder, maar helaas overkwam het Jan en zijn vrouw Caroline.

Na drie maanden namen zij afscheid van Donna nadat ze op 19 december 2020 overleed. Jan schreef voor haar het nummer ‘Vreemde Leegte’ en vertelt in Humberto zijn verhaal. De presentator vraagt de zanger wat er precies gebeurd is.

Lees ook  Coronaspuger uit Hengelo kan direct door naar een instelling

“Donna had een scheurtje in haar middenrif. Dat wisten wij niet”, legt Jan met een brok in zijn keel uit. “Dat is nooit gezien op de echo’s.

Dat moet dan een erg klein scheurtje zijn geweest die is gegroeid naarmate zij zelf groeide. Van het een op het andere moment, ik heb zelf het idee dat het in één dag gebeurd is, is haar maag door het scheurtje heen naar boven gekropen.”

Na haar overlijden is Donna in het ziekenhuis onderzocht. De uitslag van de scan kreeg de familie al snel.

Haar organen waren verschoven in haar lichaam. “De long die er had moeten zitten, deed niks meer. (…) Het moet in één nacht gebeurd zijn.

Lees ook  Triest nieuws - Ruud de Wild stopt voorlopig met radio vanwege kanker

Ze heeft nooit iets aangegeven. Ze was een kerngezonde baby, zo zag ze eruit. Ze lachte alleen maar.”

Jan Dulles en zijn vrouw kunnen het nog niet aan om foto’s van hun overleden dochter te bekijken. Aan Humberto legt hij uit waarom.

“We kijken zelf geen foto’s. Dat doet zoveel pijn. Hoe mooier de foto, hoe erger het is.” Jan en Caroline hebben samen een zoon: James, geboren in november 2018. “Voor hem gaan we door.”

De kijkers thuis leven massaal met het vreselijke verdriet van Jan Dulles en zijn familie mee. Op Twitter betuigen ze hun steun.

Scheldende en tierende vriendin kost automonteur zijn baan

Grote groep 10-jarige kinderen intimideert winkelend publiek Roermond