in

Jager die trots met gedode dieren poseert, krijgt baan als natuurbeschermer

Een jager op groot wild die graag poseert met gedode neushoorns, giraffen en olifanten, is onlangs ingehuurd als natuurbeschermer van de staat West-Australië, bericht 7 News.

Jewell Crossberg, die een Facebook Album heeft waarop hij poseert met neergeschoten dieren, is onlangs benoemd tot waarnemend districtsmanager van het Western Australian Department of Biodiversity, Conservation and Attractions in Esperance.

In een Zuid-Afrikaans wildreservaat poseert Crossberg in 2010 met overleden neushoorns, giraffen, zebra’s en olifanten, die hij vervolgens trots op zijn Facebookpagina zette.

Een van de foto’s toont hoe de man naast het lichaam van een giraffe poseert, met een geweer in zijn hond. Terwijl hij naar de camera lacht, rust het hoofd van het dode dier op zijn knie. Op een andere foto poseert hij met een neergeschoten zebra en op een andere met een olifant.

  Sex and the City bestaat 20 jaar: zo zien de castleden er nu uit

Deze nieuwe baan houdt in dat Crossberg optreedt als park- en natuurbeheerder in Esperance en zal hij verantwoordelijk zijn voor de zorg voor dieren in het wild en de natuurlijke rijkdommen.

Sinds de foto’s werden ontdekt, is er veel verontwaardiging en roepen mensen op dat de man wordt verwijderd uit zijn rol op de afdeling natuurbescherming.

Een online petitie is gestart door mensen die vastberaden zijn om hem uit deze belangrijke functie te verwijderen.

  80 jarige man rijdt 60 jaar zonder rijbewijs

De petitie luidt: “Een man die geen probleem ziet met het jagen op beschermde en bedreigde diersoorten mag geen rol spelen in het beschermen van de inheemse flora en fauna van Australië, aangezien hij duidelijk het beoordelingsvermogen mist om dit te doen, ongeacht dat deze foto’s zijn genomen bij een Zuid-Afrikaans jachthuis, waar zulke jachten legaal zijn.”

De betreffende werkgever zei dat Crossberg een competitief rekruteringsproces had doorlopen en aan het gevraagde profiel voldeed, aldus 7 News. Na alle ophef heeft hij de Facebookpagina verwijderd.

Wat denk jij van het besluit om deze man als natuurbeschermer aan te stellen?

Jongeren vieren coronafeestjes – de eerste die het virus oploopt, wint som geld

Eigenaars laten teefje alleen achter op parkeerplaats – ze huilt 9 dagen voordat ze wordt gered