in

Jaar cel dreigt voor Almeloër die 15-jarig meisje tot prostitutie dwong

Het Openbaar ministerie (OM) heeft tegen Almeloër Danny D. (29) een gevangenisstraf van een jaar geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

De man wordt er van verdacht dat hij een minderjarig meisje uit Almelo heeft aangezet en gedwongen tot prostitutie in de zomer van 2020.

D. zou het meisje hebben geronseld en hebben overgehaald naaktfoto’s en seksueel getinte foto’s van zichzelf te maken en naar D. te sturen.

Die zou voor haar een profiel hebben aangemaakt op de website chatgirl.nl. Ook zou D. afspraken met potentiële klanten hebben geregeld voor het meisje, van wie hij wist dat ze nog minderjarig was.

Lees ook  Ouder stel kan zorgkosten niet betalen; pleegt zelfmoord

Video-opnamen verspreid
Het OM rekent het de man ook zwaar aan dat hij foto’s en video-opnamen heeft gemaakt en verspreid van het toen pas 15-jarige en dus kwetsbare slachtoffer. D. zou het geld dat zij met haar werk als prostituee verdiende in eigen zak hebben gestoken.

De officier van justitie wil dat D. zich na zijn detentie houdt aan bijzondere voorwaarden. Hij moet een meldplicht krijgen, ambulante behandeling krijgen en hij mag geen contact opnemen met het slachtoffer.

Lees ook  Vrouw wordt midden op straat aangevallen en 26 keer gestoken door ex: ‘Hoop dat hij nooit meer vrijkomt’

D. zit sinds zijn aanhouding in voorlopige hechtenis en de kans is groot dat hij over twee weken de gevangenis mag verlaten.

Zijn voorarrest wordt namelijk in mindering gebracht op de uiteindelijke straf. De rechtbank komt over twee weken met het vonnis.

Man verbrandt geslachtsdeel peuter met gasbrander en dumpt lichaam in vuilnisbak

Pedofiel mailt per ongeluk kinderp*rno naar bedrijf en is nu opgepakt