in ,

Imker haalt met blote handen een enorme bijenkolonie uit schuur

Voor Erika Thompson was het een gewone werkdag, maar voor miljoenen mensen die haar aan het werk zagen, was het een indrukwekkend (en angstaanjagend) staaltje magie.

Erika is een professionele imker en eigenaar van Texas Beeworks. Onlangs ging een clip van haar viraal, nadat ze een enorme bijenkolonie met haar blote handen aanpakte.

Een van haar werkzaamheden is bijennesten verplaatsen van waar ze niet zouden moeten zijn. Het is indrukwekkend om haar bezig te zien zonder speciale kleding.

Aan het begin van de video zien we hoe Erika rook gebruikt om de bijen kalm te houden. Als bijen namelijk gevaar voelen, zenden ze een alarmferomoon uit wat andere bijen oppikken. Dan volgt snel een sneeuwbaleffect waarbij alle bijen in paniek raken en gaan steken.

Lees ook  Michele vermoordt haar tweelingdochters en pleegt daarna zelfmoord

Omdat de rook het reukvermogen van de bijen beïnvloed, kunnen ze de alarmferomonen niet oppikken.

Hierdoor kan Erika de bijen oppakken en naar een bijenkorf verplaatsen. Het is ontzagwekkend om haar dit met blote handen te zien doen!

Erika vertelde aan de BBC dat ze regelmatig doet wat in de video te zien is. “Een van de meest ongelooflijke dingen aan het zien van de reactie op mijn video’s is gewoon ieders schok en ontzag voor wat eigenlijk gewoon een normale dinsdag voor mij is.”

Lees ook  Vrouw met alzheimer wordt getraind door supermarkt om te blijven werken

Honingbijen bestuiven bloemen, planten en bomen en zijn een essentieel onderdeel van ons ecosysteem. Ze zijn daarom ook een beschermde diersoort. Een imker zoals Erika kan ze veilig verplaatsen.

Zoals ze aan de BBC vertelde: “Allerlei soorten bijen en insecten zijn ongelooflijk belangrijk voor de diversiteit van ons ecosysteem en voor ons voedselsysteem.

Ik hoop dat door mensen de ongelooflijke wereld van honingbijen te laten zien, ze hopelijk iets over hen kunnen leren en misschien een nieuw begrip en respect voor hen kunnen krijgen.”

Bekijk Erika hieronder in actie!

Medewerkster Rotterdams stembureau weggestuurd: ‘Als je op Thierry of Geert stemt verscheuren we je stembiljet’

Moderna gaat coronavaccin op jonge kinderen testen